Aventura descoperirii Arcticii

Reykjavik este și locul în care începe a doua călătorie propusă de Hurtigruten pentru a vizita cele trei insule ale Arcticii: Spitsbergen, Groenlanda și Islanda. După vizitarea capitalei islandeze și a diverselor localități de pe coasta occidentală a țării precum Grundarfjördur și Flateyri, care trăiesc mai ales din pescuit și turism, următoarea oprire va fi Isafjördur, capitala fiordurilor din vestul Islandei. Aici, pasagerii vor putea descoperi cea mai veche locuință din țară, precum și case din lemn construite de comercianți străini la mijlocul secolului al XVIII-lea.

În continuare, nava va ajunge la Ittoqqortoomiit, în estul Groenlandei, unde ghizii locali se vor alătura expediției și vor oferi hărți locale pentru vizitarea sitului.

După ce va trece prin Strâmtoarea Fram, între Spitsbergen și nord-estul Groenlandei, nava MS Fram va intra în Parcul Național din nord-estul Groenlandei. Timp de șase zile, expediția va continua prin acest peisaj imens și înghețat, cu munți de 2.500 metri deasupra nivelului mării și o bogată faună terestră, cu vulpi și lupi arctici.

Colonii de morse și sanctuare ale păsărilor vor marca vizita pe insula Moffen, înainte de a se ajunge în Kings, cel mai lung fiord din partea nord-vestică a Spitsbergen, cea mai mare dintre insulele arhipelagului norvegian Svalbard. Ny Alesund este următoarea oprire. Este vorba de una dintre cele mai nordice comunități din lume. Punct de pornire pentru numeroase expediții către Polul Nord, este anticamera Parcului Național din nord-vestul insulei Spitsbergen.

Descoperirea micului oraș modern Longyearbyen, ‘capitala’ arhipelagului Svalbard, în mijlocul acestui impresionant peisaj arctic, va fi locul perfect pentru a încheia acest itinerar unic, comentează revista spaniolă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata