„Baloo” – o nouă pârtie de schi dedicată începătorilor, în staţiunea Straja

O nouă pârtie de schi, pe care se vor pregăti doar cei care doresc să pătrundă tainele acestui sport de iarnă, a fost deschisă duminică în stațiunea Straja, din Valea Jiului, la dispoziția celor interesați fiind și o școală de schi cu 25 de monitori autorizați.

Pârtia ”Baloo” este de dificultate minimă, iar pe cei 100 de metri pregătiți pentru învățarea schiului se află două porțiuni plane și o pantă ușoară.

” ‘Baloo’ este locul ideal pentru cei care doresc să învețe să schieze sau să se dea cu placa. Pârtia are un baby schi care a fost deschis duminică, iar cei 25 de monitori de schi și snowboard vor sta la dispoziția turiștilor pe întreg sezonul de iarnă”, a declarat  Marius Fodoran, administratorul școlii de schi din Straja.

Stratul de zăpadă în stațiunea Straja măsoară, duminică, aproximativ 25 de centimetri pe pârtiile bătute cu ratracul. Se poate schia pe toate pârtiile, iar instalațiile de transport pe cablu sunt funcționale.

Salvamontiștii se așteaptă ca în stațiune să ajungă circa 1.000 de turiști, atrași de calitatea pârtiilor. Turiștii sunt rugați să parcheze în spațiul amenajat la intrarea în stațiune, pentru a nu bloca accesul mașinilor de intervenție în zona de cabane și pensiuni. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata