Băncile Centrale dintre Turcia şi Emiratele Arabe Unite au semnat un acord swap care va facilita comerțul

În urma unei serii de evenimente, de pe scena politicii externe, poziționează Turcia în centrul evenimentelor.Iar deplasarea președintelui Erdoğan în Albania și vizita făcută de președintele sîrb Vucic în Turcia, ” au amintit cu putere de prezența noastră în această regiune”.

Este important în special faptul că Turcia a abordat problema contribuției negative a Serbiei la tensiunile din Bosnia și Herțegovina.

O nouă etapă în relațiile cu Emiratele Arabe Unite

După cum se știe, în luna februarie, președintele va face o vizită în Emiratele Arabe Unite. Înaintea vizitei au loc o serie de contacte și au loc discuții pregătitoare.

În acest context de pregărire, în urmă cu câteva zile, Băncile Centrale din Turcia și din Emiratele Arabe Unite au semnat un acord swap care va facilita comerțul, potrivit Sabah.

SUA au lăsat pe dinafară Grecia

În urma acestor evoluții, una a atras cel mai mult atenția, Statele Unite au lăsat pe dinafară Grecia, în ceea ce privește resursele de gaze naturale din Mediterana de Est. Adică această regiune a devenit zona de influență a Turciei.

În legătură cu acest subiect, președintele Erdoğan a anunțat că președintele Israelului Isaac Herzog va face o vizită în Turcia.

Între timp se afirmă că dialogul strâns continuă cu premierul israelian. Adică gazul natural și petrolul din Mediterana de Est vor putea ajunge în Europa datorită colaborării dintre Turcia și Israel.

Privirile sunt îndreptate către criza din Ucraina

Tensiunile dintre Ucraina și Rusia, urmărite cu atenție de toată lumea, vor fi discutate cu ocazia vizitei în Ucraina pe care o face zilele următoare președintele Erdoğan.

Toată lumea, dar în special America și Anglia, consideră că Rusia va începe războiul împotriva Ucrainei. În schimb, președintele Erdoğan afirmă că acest lucru nu este posibil și că își va spune cuvântul dialogul dintre Turcia și Rusia.

Pe scurt, zilele următoare vor fi extrem de dense în ceea ce privește politica externă, mai scrie jurnalistul Mehmet Barlas pentru Sabah.

discuțiipoliticavizite oficiale
Comentarii (0)
Adaugă comentariu