Bărbatul care pleacă de la serviciu zburând în „wingsuit”

Foto: ea.md
37
 

Pentru mulți dintre noi, drumul zilnic spre și de la serviciu poate fi o povară. Dar există oameni care spun că este punctul culminant al zilei, iar unul dintre ei este Cengiz Koçak. El se bucură de o priveliște spectaculoasă, iar călătoria vine la pachet cu o porție de adrenalină. Koçak lucrează pe Muntele Babadag și, chiar dacă e la 1.000 de metri înălțime, poate coborî în câteva minute. 

Să se înalțe deasupra pământului ca o pasăre de pradă și apoi să aterizeze lin: pentru Cengiz Koçak, acesta este finalul perfect al zilei sale de lucru.

Ziua lui Koçak începe la fel ca a multor alți oameni din Turcia. O ultimă înghițitură de cafea și apoi iese pe ușă.

Restul rutinei lui Koçak este mai puțin obișnuit. În primul rând, locul său de muncă se află la 1.200 de metri altitudine, pe Muntele Babadağ, pe coasta sudică a Turciei.

De altfel, naveta sa implică o telecabină. Iar el se simte în largul lui la astfel de înălțimi amețitoare.

Unul dintre puținii oameni din Turcia care practică acest sport extrem

În opinia sa, „Frica îmi trezește curiozitatea. Când mi-e frică, sunt conștient de mine însumi”, mărturisește Cengiz Koçak, manager de telecabină.

În fiecare zi, Koçak are nevoie de provocări. În perioada în care a fost parașutist în forțele armate turcești, a descoperit base-jumping – cu și fără „wingsuit”. Este unul dintre puținii oameni din Turcia care practică acest sport extrem.

În momentul în care Koçak ajunge la serviciu. Acesta este managerul telecabinei Babadağ. Astfel, acesta își agață costumul cu aripi lângă birou. Dar, în afară de asta, ziua lui de lucru nu prea are de-a face cu sporturile extreme. Misiunea lui e să monitorizeze sistemele tehnice ale telecabinei și să supravegheze restaurantul Panorama și platforma de observare. După cele opt ore de muncă, e timpul să plece – un moment pe care îl așteaptă cu nerăbdare în fiecare zi.

În precizările sale, „Rareori iau telecabina spre casă. Pentru că pot zbura!”, spune Cengiz Kocak.

Zboară cu 180 de kilometri pe oră

Își pune costumul de zbor. Pentru că acesta este unul dintre locurile de lansare pentru parapantă, Koçak poate atinge altitudinea de croazieră potrivită. Apoi, doar își întinde brațele și se îndreaptă spre casă, cu o viteză de până la 180 de kilometri pe oră.

În cazul său, „Acasă” înseamnă una dintre cele mai frumoase plaje din Turcia: Ölüdeniz.

Pentru a ateriza în siguranță, tot ce trebuie să facă Koçak este să deschidă parașuta și aproape a ajuns. În contextul comparativ, patru minute de zbor în loc de 40 de minute cu telecabina.

„Acum mă voi relaxa și mă voi uita pe Netflix”, spune Cengiz despre cum are de gând să-și petreacă seara.

Ultima sarcină e să-și strângă echipamentul în rucsac.

În contextul sportiv, pentru majoritatea celor care zboară în wingsuit, acest sport extrem este o experiență rară. Pentru Cengiz Koçak, e cel mai rapid drum spre casă.

Sursa: Digi24.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata