Băsescu, investitorilor turci: Veniţi şi investiţi în turismul balnear, România are resurse naturale formidabile

15

Preşedintele Traian Băsescu i-a invitat pe oamenii de afaceri turci să investească în turismul balnear din România, punctând că ţara noastră are resurse formidabile.

„Turismul este un domeniu în care se pot face investiţii majore, dar poate nu este cel mai bun semnal să spui investitorilor turci ‘veniţi şi investiţi în turismul nostru’ când în Turcia este un boom al investiţiilor în turism şi atunci vă spun să faceţi ceva ce nu puteţi face în Turcia – investiţi în turismul balnear. România are condiţii, resurse naturale formidabile pentru turismul balnear, iar aş putea să folosesc o expresie în România sănătatea izvorăşte din pământ. Fie că este vorba de ape minerale, fie că este vorba de acea vestită mofetă din centrul României, avem ape cu calităţi terapeutice extraordinare, şi poate vă aduceţi aminte de capacitatea României în ceea ce priveşte tratarea doamnelor de vârsta a treia, celebrele programe de geriatrie, numai puţin celebrele reţete ale regretatei profesoarei Ana Aslan. Avem un potenţial extraordinar” a spus şeful statului la Forumul de afaceri turco-român.

El a susţinut că investiţiile în turismul balnear asigură un profit garantat.

„Vă invit să investiţi aici pentru că a investi aici înseamnă o garantată profitabilitate, pentru că nu se pune problema în turismul de sănătate de sezon, resursele naturale pe care le avem permit exploatarea unor astfel de programe de sănătate şi vara şi iarnă”, a arătat şeful statului.

Traian Băsescu a menţionat că în zona de priorităţi se înscriu şi investiţiile în infrastructură, în domeniul energiei, dar şi industria alimentară.

„Industria alimentară este de asemenea o prioritate pentru România pentru că nu suntem la nivelul la care ne putem valorifica producţia agricolă în integralitate. România are un nivel scăzut de procesare a propriei ei producţii agricole. Ne dorim să nu mai fim un simplu exportator de materie primă agricolă, vrem să exportăm alimente, ceea ce înseamnă o valorificare bună a producţiei agricole”, a spus şeful statului.

El a subliniat că ţara noastră este extrem de interesată şi de investiţiile private în domeniul sănătăţii.

„România are deficiente majore aici şi investiţiile în domeniul sănătăţii sunt binevenite”, a spus Băsescu.

El a vorbit şi de capacitatea firmelor româneşti şi turce de a merge pe pieţe terţe.

„România şi Turcia privesc cu interes spre piaţa din Asia Centrală Am convingerea că firme româno- turce punându-şi la un loc potenţialul investiţional şi tehnic pot fi un succes în Asia Centrală”, a arătat el.

Şeful statului efectuează miercuri şi joi o vizită de stat în Turcia. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata