Biserica de lemn din Şurdeşti – una dintre cele mai faimoase obiective turistice din Maramureş

Biserica de lemn din satul Şurdeşti, a cărei turlă măsoară 72 de metri, e una dintre cele mai vizitate obiective turistice din judeţ, conform preşedintelui ANTREC Maramureş, Victoria Berbecaru.

Biserica din Şurdeşti a fost construită în anul 1721 din bârne de gorun, fiind opera meşterului dulgher Toma Macarie şi se află în grija cultului greco-catolic din localitate, având hramul ” Sf. Arhangheli. Turla este printre cele mai înalte construcţii de lemn din Europa.

„Biserica de lemn din Şurdeşti e una dintre cele mai faimoase obiective turistice, apreciată atât în rândul turiştilor români, cât şi a celor străini, precum şi a celor care practică turismul religios. Biserica se afla pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, alături de alte şapte bisericuţe din lemn la fel vechi. E una dintre puţinele biserici din Maramureş bine conservate, care respectă stilul arhitectonic al bisericilor bătrâne din lemn. Turiştii sunt curioşi să vadă semeţia turlei, picturile interioare dar şi zonele apropiate” a spus Victoria Berbecaru.

Conform ANTREC Maramureş, anual, mii de turişti români şi străini vizitează vechile biserici din lemn din satele maramureşene.

La sfârşitul lunii iunie, Consiliul Judeţean Maramureş va definitiva proiectul privind circuitul bisericilor de lemn din judeţ. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: surdestiturism.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata