Braşov: Liftul pe plan înclinat de pe Cetate, dat în folosinţă în cadrul Zilelor Staţiunii Turistice Naţionale Râşnov

16

Ascensorul pe plan înclinat amenajat pe Dealul Cetății va fi inaugurat cu prilejul celui mai popular eveniment al comunității râșnovene, „Zilele Stațiunii Turistice Naționale Râșnov”, ce se va desfășura în perioada 3-5 iulie.

Anul acesta, sărbătoarea va îngloba mai multe evenimente: Ziua Porților Deschise în Cetatea Râșnov și Primul asalt (care va marca introducerea în circuitul turistic național a ascensorului pe plan înclinat), Parada orașului și a XIII-a ediție a Festivalului Național Ecvestru.

„Sărbătoarea râșnovenilor începe vineri, la ora 12.00, cu primul asalt al vizitatorilor cetății Râșnov pe „drumul de fier”, al ascensorului pe plan înclinat, amenajat pe Dealul Cetății. Astfel, este introdusă în circuitul național o investiție realizată de orașul Râșnov, cu o cofinanțare a Uniunii Europene, prin Programul Operațional Regional (POR) 2007-2013, cu ajutorul Agenției de Dezvoltare Regională Centru. La începutul lunii iulie 2015, comunitatea orașului Râșnov sărbătorește împlinirea a șapte ani de la recuperarea Cetății Râșnov și, respectând deja o tradiție, primăria Râșnov a decis să acorde intrare liberă vizitatorilor cetății, vineri, trei iulie”, se precizează într-un comunicat , de Primăria Râșnov.

Vineri, începând cu ora 16.00, va avea loc Parada orașului (pe traseul str. Mihai Eminescu — str. I. L.Caragiale — Valea Cetății) în care vor defila reprezentanții primăriei și ai Consiliului Local, ansamblurile artistice locale, elevii Clubului Sportiv Școlar Dinamo Râșnov, Poliția Comunitară, Serviciul Silvic, pompierii voluntari.

După Parada orașului va urma, începând cu ora 17.00, un program artistic susținut de ansambluri folclorice locale, și recitalurile trupelor Lăzăroiu Band, Calendar și Karina.

Sâmbătă, începând cu ora 11.00, în zona Bazei de Biatlon de pe Valea Cetății se va desfășura Festivalul Național Ecvestru, aflat la a XIII-a ediție. Programul cuprinde, până la ora 16,00, parada trăsurilor, demonstrații de cascadorie, concursul de tracțiune și parada participanților.

De la ora 17.00, vor evolua pe scena amenajată ansamblul Mugurelul, solistul de muzică populară Cătălin Lăcătuș, Ovidiu Lăzăroiu, ADDA, Ellie White, Guess Who.

Ziua se încheie la ora 21.00, cu un foc de lasere.

Ultima zi a manifestărilor dedicate orașului Râșnov va fi marcată de continuarea Festivalului Național Ecvestru care începe la ora 11.00 și, timp de cinci ore, iubitorii cailor sunt invitați să urmărească Parada Doamnelor, concursul de frumusețe cabalină pe rase de cai, show-uri de dresaj ecvestru, sărituri peste obstacole și demonstrații de cascadorie cu cai.

Programul artistic începe la ora 16.00 cu un recital Elena Merișoreanu — 50 de ani de activitate muzicală, urmată de Nelu Poieșteanu, Roxana Nemeș, Letty și Maria Stroie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata