Braşov: Traseu turistic pentru promovarea mitului Dracula

Un traseu turistic special conceput pentru promovarea mitului Dracula, mai ales pentru turiştii străini, a fost conceput de Asociaţia pentru Promovarea Turismului Braşov, ca urmare a interesului existent pentru legenda contelui-vampir, a informat luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele Asociaţiei, Christian Macedonschi.

Acesta a precizat că, în perioada 5-9 martie, a participat la Târgul de Turism de la Berlin, unde a observat că turiştii străini sunt, în continuare, interesaţi de Dracula.

„Am distribuit la acest târg de turism 2000 de ziare cu titlul Dracula, 1000 în limba germană şi 1000 în limba engleză, care s-au epuizat foarte repede. De aceea ne-am gândit să promovăm în următoarea perioadă un traseu, pentru cei interesaţi să descopere mai multe lucruri despre Dracula”, a afirmat Macedonschi.

Conform acestuia, traseul va începe la Snagov — pentru că acolo este înmormântat Vlad Ţepeş şi continuă cu Târgovişte-Braşov-Sighişoara-Bistriţa Năsăud-Pasul Bârgăului, la întoarcere turiştii urmând să treacă prin Sibiu, Făgăraş şi Braşov.

„Vor primi informaţii pe tot traseul, vor putea face fotografii tocmai pentru a face diferenţa dintre Vlad Ţepeş şi Dracula. Aştept să fiu contactat de agenţiile de turism pentru a pune la punct mai multe amănunte despre acest traseu. De asemenea, cei care au vizitat standul României sunt interesaţi şi de triunghiul Braşov-Sibiu-Sighişoara pentru a fi vizitat”, a adăugat Macedonschi.

Conform acestuia, reprezentanţii unei mari case de film din Germania sunt interesaţi de bucătăria românească, din zona Transilvaniei, vrând să o prezinte în cadrul emisiunii „Aşa gust are lumea”, pentru televiziuni din Germania, Austria şi Elveţia.

El a adăugat că, potrivit statisticilor, judeţul Braşov este al doilea după Bucureşti, ca număr de turişti străini care l-au vizitat anul trecut.

„Trebuie să ne promovăm mai mult, dar, cu regret o spun, la Târgul de Turism de la Berlin, România nu a fost reprezentată cum trebuie. Au lipsit evenimentele culturale şi nu prea am văzut camere de luat vederi pe la standul României. Poate au fost doar reprezentanţi ai presei scrise, în timp ce la standul Poloniei erau chiar şi medici stomatologi sau maseuri pentru a promova turismul medical”, a mai afirmat preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea Turismului Braşov.

Christian Macedonschi a mai arătat că participă la Târgul de Turism de la Berlin din anul 2009 şi crede că este nevoie ca reprezentanţii Ministerului Turismului să promoveze mult mai agresiv România pentru că străinii sunt interesaţi să vadă multe (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

zone din ţară.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata