British Museum, cel mai vizitat obiectiv turistic din Marea Britanie în 2014

British Museum din Londra a fost, și în 2014, cel mai vizitat obiectiv turistic din Marea Britanie, potrivit unui raport elaborat de asociația turistică ALVA din această țară, transmite EFE.

Muzeul a atras anul trecut 6,69 de milioane de persoane, susține documentul publicat luni de asociația din care fac parte 2.000 de muzee, galerii de artă, palate, parcuri și catedrale din Regatul Unit.

Pe locul al doilea, cu 6,41 de milioane de vizitatori, se află National Gallery, cea mai importantă pinacotecă din Marea Britanie, iar pe poziția a treia se situează Centrul Southbank, din Londra, cu numeroasele sale teatre, magazine de design și spații pentru arte scenice.

Cel mai vizitat muzeu de artă modernă din lume, Tate Modern, ocupă locul al patrulea, după ce a fost văzut de 5,7 milioane de persoane, multe dintre ele atrase de expoziția dedicată lui Matisse.

Clasamentul mai cuprinde, în ordine, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul Științei, Galeria Victoria &Albert, Turnul Londrei, clădirea Somerset House, de pe malul Tamisei, și Biblioteca publică din Birmingham.

Raportul subliniază creșterea cu peste 6 % a numărului de vizitatori pentru muzeele și galeriile din Marea Britanie, fenomen pe care îl explică prin dezvoltarea turismului internațional, expozițiile extrem de tentante organizate în multe instituții de cultură, precum și prin activitatea departamentelor de educație și formare a copiilor și tinerilor care ființează cu tot mai mult succes în majoritatea muzeelor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata