Bugetul românilor de Valentine’s Day, între 300 şi 2.500 euro pentru călătorii în Europa sau pe plaje exotice

Cuplurile care aleg să își petreacă weekend-ul de Valentine’s Day în străinătate, optează, cu precădere, pentru city-break-uri în orașe europene, pentru care sunt dispuși să plătească, în medie, 300 euro de persoană, spun reprezentanții agențiilor de turism din România.

Turiștii români care preferă să profite de weekend-ul 14-15 februarie pentru o minivacanță în doi, au la dispoziție, conform Paravion.ro, o paletă largă de destinații romantice. Cei interesați de un city-break se orientează anul acesta către destinațiile clasice, cu Roma, Paris și Londra în top, urmate de Munchen și Praga.

Bugetul mediu alocat de turiștii români în 2015 pentru un weekend romantic de Valentine’s Day se ridică la circa 300 euro de persoană, sumă care acoperă biletele de avion cu bagajul de cală inclus și două nopți de cazare la un hotel de 3 sau chiar 4 stele.

Prețul pentru un city break de Valentine’s Day în Paris pornește de la 280 euro. Există însă și turiști dispuși să cheltuiască mai mult pentru o vacanță romantică prelungită. Astfel, pentru 1.700 de euro, un cuplu poate cumpăra un pachet constând într-un sejur de 7 nopți în Dubai, cu bilete de avion dus-întors și cazare la hotel de 5 stele.

Conform solicitărilor primite de agențiile de turism care oferă excursii personalizate, românii sunt dispuși să plătească de la câteva sute de euro până la peste 2.500 de euro pentru servicii care să adauge un plus de romantism vacanței, precum ședință foto pe plajele din Republica Dominicană sau Cuba, cină romantică într-un restaurant subacvatic din Maldive, cină privată la cort în Parcul Național Serengeti din Tanzania, flori și decor romantic în camera de hotel de la Veneția, abonamente la SPA, șampanie și platouri cu fructe în cameră, dar și cereri precum skydiving în tandem la Miami sau skyjump în Noua Zeelandă de pe clădirea Sky Tower din Auckland.

Resorturile din destinații exotice precum Caraibe, Maldive, Bali, Mauritius sau Seychelles oferă, spun cei de la Eturia, și servicii de organizare a nunții pe plajă, prețul achitat suplimentar de cuplurile de îndrăgostiți pentru această ceremonie fiind de până la 2.000 euro, sumă la care se adaugă și costul cazării invitaților.

Pentru cei care doresc să își petreacă această minivacanță în România, agențiile de turism low-cost au oferte începând de la 199 lei/sejur/persoană.

Cei pentru care romantism înseamnă o minivacanță pe litoralul românesc, pot cumpăra pachete la hoteluri de 4 stele la Mamaia, pentru care plătesc de la 299 lei/persoană. Pachetul include 2 nopți de cazare cu mic dejun, cina romantică, early check in și late check in, o sticlă de vin spumant și o ciocolată, plus o oră la saună.

Turiștii care decid să își plănuiască singuri vacanța de Valentine’s Day au la dispoziție oferte speciale din partea companiilor aeriene, cu prețuri ce pornesc de la 99 euro pentru destinații ca Istanbul, Londra, Londra, Paris, Moscova, Aman, Dublin sau Viena. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata