Bulgaria, Grecia, Cipru şi Italia sunt cele mai vizitate destinaţii europene în minivacanţa de 1 mai

18

Topul destinațiilor de 1 Mai este în continuare dominat de litoralul românesc, însă turiștii tineri, în special cuplurile de până în 35 de ani, optează din ce în ce mai mult pentru destinațiile din afara țării, chiar din afara Europei, conform unei analize a unei agenții de turism online, remise miercuri.

Bulgaria, Grecia, Cipru și Italia sunt cele mai vizitate destinații europene de 1 mai, în timp ce Egiptul și Dubaiul atrag cei mai muți turiști români care-și petrec sărbătoarea în afara continentului.

‘Prețurile pentru o mini-vacanță de 1 Mai în afara țării sunt din ce în ce mai convenabile, iar raportul calitate — preț este unul corect. Ce ne surprinde este apetitul crescut pentru destinații îndepărtate, din afara Europei, unele chiar exotice, cum sunt Egiptul și Dubaiul, accesate, preponderent, de turiștii tineri’, spune Remus Vișan, managing director al unei agenții de turism online.

Conform analizei, o mini-vacanță de 1 Mai pe litoralul bulgăresc pentru două persoane, cu 5 nopți de cazare la un hotel de 3 stele costă circa 660 euro. Cei care vor să-și prelungească vacanța la 7 nopți, pot alege plajele cipriote, costurile pentru două persoane, cu cazare la hotel de 3 stele, transport și taxe incluse, ridicându-se la aproximativ 670 euro.

Tot în această perioadă, o vacanță pentru două persoane, de 7 nopți în Egipt, cu cazare, bilete de avion, taxe incluse și transfer de la aeroport costă, în medie, 1.200 euro.

Cei care aleg un city break european, în Veneția sau Londra, plătesc, în această perioadă, circa 700 euro pentru două persoane, sumă care acoperă 3 nopți de cazare la 3 stele și biletele de avion dus-întors, conform analizei Paravion.ro. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata