Bulgaria şi România vor dezvolta cu fonduri UE turismul alternativ

Un proiect dedicat dezvoltării turismului alternativ în zona de frontieră dunăreană între România şi Bulgaria urmează să fie lansat în curând, a declarat Katia Goranova, directorul executiv al Centrului pentru susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii din oraşul bulgăresc Ruse.

Proiectul ‘Tour Net- Promovarea unei reţele transfrontaliere Bulgaria-România pentru dezvoltarea în comun a unor servicii de turism’ va include punerea în valoare a posibilităţilor de dezvoltare a turismului ecologic din zonă, redactarea unui catalog cu cele mai intersante locuri care merită vizitate, precum şi un site care va conţine tot informaţii despre posibilităţile de dezvoltare a turismului.

Catalogul şi site-ul vor fi în română, bulgară, engleză şi germană. Proiectul face parte din Programul de Cooperare Transfrontalieră Bulgaria-România 2007-2013 şi este finanţat de Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Proiectul va fi realizat în termen de 18 luni de la semnarea contractului.

În opinia doamnei Goranova, în prezent, potenţialul turistic al regiunii nu este explorat. Ţinta noastră este să dezvoltăm turismul într-un fel care nu va dăuna mediul înconjurător, a declarat ea. Proiectul va fi realizat în parteneriat cu Consiliul Judeţean din Giurgiu, Asociaţia Europeană a Dunării din Ruse, Academia de Studii Economice Bucureşti – Centrul Teritorial Giurgiu.

Goranova a mai spus că proiectul se înscrie foarte bine în priorităţile Strategiei Dunării, care urmează a fi lansată de statele riverane Dunării. Ea crede că rezultatele din ‘Tour Net’ în niciun caz nu se vor limita la perioada de 18 luni în care va fi realizat proiectul şi vor fi de o durată mai lungă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata