Bulgaria va atrage între patru şi cinci milioane de turişti străini în această vară

Bulgaria va atrage vara aceasta între patru şi cinci milioane de turişti străini, a afirmat miercuri, 8 iunie,  ministrul Turismului, Nikolina Angelkova, transmite FOCUS News.

Întrebată dacă bulgarii preferă să meargă în vacanţă în ţara lor sau mai degrabă în Grecia, Nikolina Angelkova a răspuns că fiecare decide în numele său.

”Plajele din Bulgaria şi cele din Grecia sunt foarte diferite şi sunt dificil de comparat. Este ca şi cum am compara merele cu perele”, a precizat oficialul bulgar, adăugând că Bulgaria are 400 de kilometri de plajă, în timp ce Grecia aproximativ 14.000 — 15.000 de kilometri.

Ministrul Turismului a subliniat că Bulgaria oferă un produs bun în aceste sector, chiar dacă „‘mai sunt multe de făcut”.

„Totuşi, ne vom bucura de 4-5 milioane de turişti străini în timpul verii, ceea ce demonstrează că oferim un produs bun. Desigur, încă mai sunt multe de făcut dar trebuie să ţinem cont de ce avem. Conform raportului Comisiei Europene pe 2015, în sezonul trecut au fost inspectate 94 de plaje din Bulgaria, din care 67 aveau o calitate perfectă a apei”, a afirmat Nikolina Angelkova.

Conform datelor Ministerului bulgar de Turism, în ultimii ani numărul turiştilor români în Bulgaria a ajuns la un milion pe an, în timp ce numărul bulgarilor care au vizitat România este de aproximativ 300.000 pe an. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata