Calatorie in Messinia pentru a descoperi Grecia Autentica

Uita anul acesta de insulele celebre si de plajele aglomerate. Azi te vom duce intr-o calatorie virtuala intr-un colt al Greciei intact si mai putin cunoscut, in Messinia. In partea de sud-vest a Peloponezului, aceasta regiune a fost multa vreme necunoscuta de turisti. Gratie aeroportului Kalamta si autostrazii care leaga Atena de Peloponez, comorile din Messinia sunt acum mai accesibile. Plaje splendide, sate autentice, situri inscrise in patrimoniul Unesco si zone naturale clasate, descopera Messinia.

Una din cele mai frumoase plaje din Grecia. Retine acest nume, Voidokilia. Pe de o parte, apele de un albastru azur ale Mediteranei. Pe de alta parte, separata de dune de nisip, laguna Giavola care adaposteste sute de specii de pasari. La fiecare extremitate, doua stanci imense. Datorita magiei acestui loc, plaja Voidokilia este considerata una din cele mai frumoase plaje din Grecia.

O natura si o fauna incredibil de diversificata. Clasata in zona Natura 2000, laguna Giavola este un loc de migratie pentru sute de specii de pasari. Flamigo roz, cormorani, vulturi regali fac parte din cele 270 de specii. Messinia este in egala masura locul de refugiu al cameleonului african, o specie amenintata, pe cale de disparitie, a carui particularitate este aceea de a-si schimba culoarea in functie de dispozitia de moment. Nu departe de aici, de-a lungul plajei Romanos, in golful Navarino, testoasele de mare Careta Careta revin an de an pentru a-si depune ouale pe kilometrii de nisip alb.

Lichidul zeilor, uleiul de masline. Oriunde ne-am uita, nu avem cum sa nu vedem  sutele de maslini. Messenia este una din cele mai importante regiuni de oleicultura din Grecia, oferind una din cele mai cunoscute varietati de ulei de masline, Koroneiki.  Uleiul extra virgin Koroneiki este considerat de cunoscatori unul din cele mai bune din lume.

4500 de ani de istorie. Ca peste tot in Grecia, pamanturile pastreaza o multime de urme ale trecutului. Messne este un oras situat in inima regiunii si cei 9 kilometri de fortificatii adapostesc vestigiile unui teatru, unei acropole si porti vechi. O alta atractie majora este Palatul lui Nestor.

 

Sursa foto: greecexclusive.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata