Calendar de vacanţă pentru luna iulie – atracţii turistice şi artistice

De la plajele din Paris la serbarea populară din Oaxaca, luna iulie oferă numeroase ocazii ce pot fi înscrise în calendarul vacanțelor, relatează site-ul elviajero.elpais.com, care prezintă pe scurt câteva dintre acestea.

Șezlonguri pe malul Senei, la Paris (Franţa): începând din 14 iulie

Cel puţin în a doua parte a lunii iulie și în august, Sena se transformă într-un ocean fără valuri pe al cărui mal se instalează șezlonguri, umbrele și baruri. Sunt tradiţionalele plaje artificiale ‘Paris Plages’. Programul muzical va funcţiona ca bandă sonoră a relaxării, în timp ce se vor degusta băuturi viu colorate.

Tehnicolor uman la Oaxaca (Mexic): între 20 și 27 iulie

Este imposibil să se etaleze o mai mare varietate și intensitate cromatică decât în ambianţa serbării ‘Guelaguetza’din Oaxaca. Fuste multicolore, bluze brodate și coafuri care mai de care mai surprinzătoare atrag privirile vizitatorilor. În cadrul acestei serbări metise în onoarea Fecioarei (Virgen del Carmen), nu se știe unde încep sau se sfârșesc tradiţiile unora — spaniolii care au ajuns în Mexic în secolul al XV-lea — sau altora — indigenii care trăiau în zonă din vremuri imemoriale — iar experienţa este fără egal.

Disneyland din Anaheim (California, SUA) împlinește 60 de ani: 17 iulie

Primul parc tematic inspirat din filmele Disney, din Anaheim (California), sărbătorește împlinirea a 60 de ani (și-a deschis porţile la 17 iulie 1955). Nu degeaba în New Orleans Square din Disneyland este carnaval tot timpul anului. Încă din 1957, Disneyland era o destinaţie turistică mai populară decât Marele Canion al fluviului Colorado și organizatorii au reușit să redefinească ideea vacanţei în familie.

Expoziţie dedicată pictorului Lucas Cranach cel Tânăr, la Wittenberg (Germania): până în noiembrie

Orașul german Wittenberg găzduiește între 26 iunie și 1 noiembrie o mare expoziţie dedicată vieţii și operei pictorului Lucas Cranach cel Tânăr, cu prilejul împlinirii a 500 de ani de la nașterea acestuia. La Universitatea din acest oraș a predat Martin Luther, ale cărui monumente comemorative din Wittenberg și Eisleben au fost incluse de UNESCO pe lista Patrimoniului Mondial.

Low Festival, la Benidorm (Spania): între 24 și 26 iulie

Graţie Festivalului Low, orașul spaniol Benidorm, de la Marea Mediterană, a devenit un paradis al muzicii ‘indie rock’. La această ediţie și-a confirmat participarea grupul de muzică rock Los Enemigos.

Alte detalii: bere fără gluten, împrumut de încărcătoare pentru telefonul mobil și un gazon curat. Iar pentru cei care nu pot trăi fără piscină, abonamentul Vip Pool este soluţia.

Festivalul Liric de la Arena din Verona (Italia): până pe 6 septembrie

În cadrul celei de-a 93-a ediţii a Festivalului Liric de la Arena din Verona (Festival Lirico all’Arena di Verona), care se va încheia la 6 septembrie, pot fi vizionate spectacolele de operă Nabucco, Aida, Tosca, Don Giovanni, Bărbierul din Sevilla, Romeo și Julieta.

La 24 iulie, ‘Carmen Gala Concert’ va aduce un omagiu uneia dintre cele mai cunoscute opere compuse de Georges Bizet, Carmen, la 140 de ani de la premieră, care a avut loc la Opéra Comique din Paris, la 3 martie 1875.

Dansul internaţional va fi prezent, la 22 iulie, cu ‘Roberto Bolle and Friends’, potrivit site-urilor ocholeguas.com și arena.it.

Vară Teatrală la Verona: până la 14 august

Alt rendez-vous este cea de-a 67-a ediţie a Verii Teatrale de la Verona (Estate Teatrale Veronese), cu un program care include teatru și dans, până la 14 august, la Teatro Romano.

Pot fi vizionate spectacole de teatru ca Îmblânzirea scorpiei, cu Nancy Brilli și regia semnată de Cristina Pezzoli; Bădăranii, cu Stefania Felicioli, Giancarlo Previati și Piergiorgio Fasolo, în regia lui Giuseppe Emiliani. La Verona vor fi, de asemenea, compania ‘Les Ballets Jazz de Montréal’, compania ‘Momix’ și ‘Balletto dell’Arena di Verona’, potrivit site-urilor ocholeguas.com și comune.verona.it. (foto: facebook.com/estate.teatrale.veronese)

Expoziţia ‘Arte e Vino’, la Palazzo della Gran Guardia din Verona (Italia): până la 16 august

Pentru iubitorii artelor plastice, expoziţia ‘Arte e Vino’, deschisă la Palazzo Della Gran Guardia din Verona, reunește 184 de lucrări ale unor maeștri ca Lotto, Tiţian, Giordano, Rubens, Ribera, Poussin, Jordaens, Picasso, care pun într-o nouă lumină o temă, ‘vinul’, potrivit site-urilor ocholeguas.com și mostraarteevino.it. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata