Carnavalul din Viareggio – unul dintre cele mai mari festivaluri peninsulare

Oraşul italian Viareggio este, în perioada 7 februarie – 5 martie 2016, „capitala” bunei dispoziţii, aici desfăşurându-se un carnaval celebru. Carnavalul a ajuns la cea de-a 143-a ediţie, iar oraşul se transformă în această perioadă într-o platformă de distracţie şi voie bună, fiind organizate o serie de parade, baluri mascate, reprezentaţii de teatru, focuri de artificii, evenimente culinare etc.

Carnavalul din Viareggio a luat naştere în 1873, când a avut loc prima paradă cu trăsuri decorate festiv în centrul istoric Via Regia, inima vechiului oraş, potrivit viareggio.ilcarnevale.com.

În 1954, postul TV naţional italian, RAI, a difuzat prima transmisiune în direct din afara studiourilor tocmai de la Carnavalul din Viareggio, acesta devenind un eveniment media de amploare. În zilele noastre este unul dintre cele mai mari festivaluri peninsulare, având alocat un buget de 5 milioane de euro în fiecare an.

În 2001, a fost inaugurată Cittadella del Carnevale, un complex arhitectural extraordinar dedicat în întregime conservării acestui carnaval. În Cittadella del Carnevale se află două muzee, unul dedicat istoriei carelor alegorice construite de-a lungul timpului, iar celălalt cuprinzând o valoroasă colecţie de artă.

În prezent, Carnavalul de la Viareggio atrage un număr impresionant de participanţi incluzând personalităţi din domeniul politic, sportiv şi alte domenii de interes, care vin la Viareggio să admire diversitatea carelor alegorice.

Festivităţile din localitatea italiană se desfăşoară timp de o lună atât ziua, cât şi noaptea, pe lângă tradiţionala paradă a carelor alegorice fiind organzate diverse petreceri, baluri mascate şi alte manifestări cultural artistice. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: fest300.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata