Ce vizitam in Verona?

Adesea prezentata drept rivala Venetiei, orasul Verona este un oras fermecator ce are o multime de lucruri de oferit celor care il viziteaza. Trebuie sa stii ca pentru vizitarea acestui oras ai nevoie de minim trei zile.

Descopera Verona, pe urmele lui Romeo si Julieta. Italia inseamna nu doar Venetia si canalele sale. Calatorul amator de orase de arta, melomanii dar si amatorii de natura vor fi fara indoiala fascinati de frumusetea acestui oras medieval, Verona. Casa di Giulietta, situata pe strada Cappello este un palat gotic ce a apartinut pe vremuri familiei Capulet, una din familiile rivale din tragedia lu Shakespeare. In curte turistii pot admira faimosul balcon. Nu departe de aici se afla si casa lui Romeo…

O plimbare relaxanta in Piazza delle Erbe, o piata extreme de colorata. Vechiul forum roman a fost transformat intr-o superba piata italiana, extrem de colorata, ramasa aproape intacta din Evul Mediu. Rataceste printre standurile cu produse locale sau opreste-te la o terasa din apropiere pentru a savura o cafea si atmosfera din regiune.

O seara la arene. Vechile arene din Verona merita sa fie vizitate de-a lungul intregului an, indiferent de anotimp, insa vara reprezinta cea mai potrivita perioada de a descoperi amfiteatrul roman cu ocazia unui spectacol de opera pregatit cu mare fast. Opera Aida este marea clasica a locurilor.

Rataceste pe stradutele inguste si descopera pietele din Verona. Dupa ce ai vizitat principalele atractii ale Veronei te invitam sa te pierzi pe stradutele orasului, unele mai fermecatoare decat altele. Vei avea astfel ocazia de a descoperi o serie de piete magnifice – Piazza dei Signori sau Palazzo del Mercato Vecchio fiind cele mai frumoase si cele mai cunoscute.

Viziteaza impozantul Castevecchio. Castelvecchio este un castel impozant din caramida rosie, martorul direct al trecutului medieval al orasului. Cu adevarat impresionant, merita o vizita precum si podul construit in prelungirea sa, Podul Scaligero.

Relaxare in gradina Giusti. La cateva minute de centrul orasului, gradina Giusti este un loc calm care ofera cateva momente de relaxare. Fantani, grote si labirinturi, departe de agitatia specifica orasului.

 

 Sursa foto: wikipedia.org

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata