Cel mai aglomerat sfârşit de săptămână pe litoral

Sfârşitul de săptămână a adus cel mai mare număr de turişti din acest an, pe litoral, valori ce se înregistrau frecvent în anii anteriori, pe tot parcursul lunii iulie 2010.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei de Promovare a Turismului Litoral – Delta Dunării, Corina Martin, sâmbătă, pe întregul litoral, erau cazaţi peste 146.000 de turişti, conform datelor centralizate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa, pe baza raportărilor transmise de structurile hoteliere.
„Cei mai mulţi turişti, peste 43.000, s-au cazat în Mamaia, urmată de staţiunea tineretului – Costineşti, cu 32.400. În Neptun – Olimp erau 26.244, Eforie – 16.497, Vama Veche – 10.051 şi la Năvodari – 11.734”, a precizat Martin.

Cele mai mici valori ale gradului de ocupare în structurile de cazare se înregistrează în Techirghiol – 1.368 de turişti şi la Constanţa – 1.015. Potrivit prognozei emisă de Centrul Regional de Meteorologie Dobrogea, vremea se menţine deosebit de caldă, caniculară, pe litoral.

Indicele de confort termic este în continuare foarte ridicat, depăşind pragul critic de 80 în zonele de câmpie şi, local, în restul teritoriului, iar nivelul de radiaţii ultraviolete rămâne extrem de ridicat, fără însă a mai depăşi 8 unităţi. Este posibil însă ca de marţi, 27 iulie, să înceapă ploile torenţiale şi în judeţul Constanţa, dar temperaturile nu vor scădea sub 30 de grade Celsius.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata