„Cel mai frumos muzeu în aer liber din Europa”, după cum îl numește un muzeograf olandez, se află în apropiere de Sibiu. Filmare aeriană superbă

 

Muzeul Tehnicii Populare se găseşte la sud de Sibiu, la trei kilometri de mers pe şoseaua de legătură dintre Sibiu şi Răşinari. La muzeu se poate ajunge cu maşina, autobuzul sau tramvaiul, scrie yahoonews.com.

Peisajul de vis din Dumbrava Sibiului l-a făcut pe un reputat muzeolog olandez, Bernet Kempers, să numească muzeul sibian drept „cel mai frumos muzeu în aer liber din Europa”. Construcţiile tradiţionale se află în poieniţe însorite dintr-o pădure răcoroasă. Morile de apă sunt puse în mişcare de apa unui râuleţ, iar peisajul e completat de un lac.

Muzeul se întinde pe 96 de hectare şi este străbătut de aproximativ 10 kilometri de alei. În acest spaţiu pot fi vizitate 300 de clădiri şi pot fi admirate peste 15.000 de obiecte tradiţionale.
Primul monument, adus în 1963 în Dumbrava Sibiului, a fost o moară hidraulică. Aceasta moară se regăseşte în sigla muzeului. Colecția a fost dezvoltată în anii următori, iar muzeul a fost deschis publicului în 1967.
În 1971, muzeul a fost completat prin construcţia de case ţărăneşti, alături de ateliere meşteşugăreşti. În 1989, a fost adăugat un sector al monumentelor de utilitate publică şi socială: biserică, şcoală, cârciumă, popicărie.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata