Cel mai prost aeroport din lume ar fi, conform voturilor, Roissy din Paris

Toate clasamentele de calitate realizate recent plasează aeroportul parizian Roissy printre cele mai proaste din lume. ‘Cald şi umeď, ‘toalete murdare şi urât mirositoare’, ‘personal agresiv şi dezagreabiľ – sunt câteva din observaţiile călătorilor, menţionate pe site-ul The Guide to Sleeping in Airports, din care rezultă că aeroportul Roissy-Charles-de-Gaulle este cel mai prost din lume în 2009, informează cotidianul Le Parisien.

Acest clasament, stabilit în urma spuselor a mii de pasageri din lumea întreagă ce trec zilnic prin aeroportul parizian, nu este singurul care plasează Roissy pe acest loc, deloc de invidiat.
Dacă The Guide to Sleeping in Airports nu ia în considerare decât facilităţile de dormit din interiorul terminalelor, alte organisme care clasifică aeroporturile din lume după tot felul de criterii (mediu, magazine, servicii, acces) nu acordă nici ele un loc mai bun celui mai important aeroport francez, care nu figurează în niciun Top 10.

Clasamentul, realizat la nivel european la sfârşitul anului 2009 de revista dedicată consumatorilor ‘Que Choisir’, a plasat Roissy pe ultimul loc dintre primele 20 de aeroporturi ca mărime din Europa (în clasament a intrat şi JFK-New York). Revista consideră că aeroportul din Frankfurt (Germania) este un model din toate punctele de vedere, fiind ‘un mastodont unde este uşor de trăit’: culoare bine iluminate, toalete multe şi curate, indicatoare eficiente, zone de îmbarcare bine dotate cu scaune, filtrare rapidă a pasagerilor.

La polul opus se află Roissy, de care Jacques Attali se plângea acum un an. El scria pe ‘Slate’: ‘La orice oră din zi, imaginea este dezolantă şi-mi închipui ce idee îşi poate face despre Franţa cineva care vine prima dată aici: câteva panouri de bun venit demne de Berlinul de Est, răspândite pe culoare prost semnalizate. Nicio figură umană, nicio primire.’

‘Totul este adeseori murdar sau cel puţin dubios: culoarele, scările rulante, toaletele, ca să nu mai vorbim de unele restaurante’, adaugă Attali. Conducerea aeroportului promite că situaţia se va îmbunătăţi. ‘După amenajarea terminalelor şi a pistelor, prioritatea următorului contract este ameliorarea calităţii serviciilor. Este un obiectiv în care vom concentra toate investiţiile în următorii cinci ani’, a declarat conducerea aeroportului.
Poate că atunci formaţia U2 va reveni la Roissy să filmeze un clip, aşa cum a făcut grupul irlandez acum zece ani pentru melodia ‘Beautiful Day’, se încheie articolul din Le Parisien.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata