Cele mai bune destinaţii de schi pentru luna aprilie

Anul acesta festivalurile şi concursurile obişnuite în sezonul de iarnă se prelungesc până în primăvară în staţiunile de schi franceze. În aprilie se poate schia aproape peste tot în Alpi până la jumătatea lunii în aproximativ 20 de staţiuni.

Argumentele nu lipsesc: zilele sunt mai lungi, temperaturile mai blânde, propice învăţării primelor mişcări şi bronzării la soare, relatează ziarul Le Figaro.

În plus, nu poate fi neglijat discountul de 30% la sută faţă de preţurile din februarie. Unele staţiuni au înţeles acest lucru şi au prezentat ofertele într-un pachet festiv, menit să atragă turiştii cu muzică şi distracţii gratuite pe pârtii.

„În aprilie nu este atât de frig iar lumea stă cu plăcere la soare pe terase, iar noi ne ocupăm de atmosferă”, a declarat Gérard Mattis, adjunctul primarului din localitatea Val-d’Isere. Pentru vacanţa de primăvară a copiilor numeroase staţiuni din Alpi au propus oferte care îmbină plăcerea schiatului cu activităţi artistice organizate în cadrul imaculat al zăpezii.

Staţiunea Tignes, distracţie la peste 2.000 de metri altitudine

Staţiunea Tignes cu 5000 de hectare pentru schi, împreună cu Val d’Isere, formează domeniul de schi Espace Killy. Altitudinea oferă condiţii de zăpada excelentă din octombrie până în mai, mai ales datorită gheţarului Grande Motte. Pârtiile numai bune pentru schi îi vor aştepta pe turişti, mai ales în vacanţa de primăvară a elevilor, care se vor bucura de prezenţa unor artişti şi trupe (Louise Attaque, TheAvener, Cour de Pirate, Izia…) în cadrul festivalului Francopholies.

Vor avea loc cinci concerte pe cele două scene amplasate pe pârtiile din platoul Marais, cu telecabine gratuite pentru cei care nu schiază în cursul zilei, iar seara pe Tignes-le-Lac. Organizat de echipa din La Rochelle, evenimentul se va desfăşura anual până în 2019. Pe lângă festival vor fi organizate şi numeroase concerte de jazz, muzică rock şi electro în aer liber până la orele 17.00 pe principalele pârtii ale staţiunii Tignes.

Val-d’Isere îmbină sportul cu aventura

Staţiunea de schi Val d’Isere, situata la 1.850 m altitudine, oferă pârtii pentru toată lumea, începători sau avansaţi. Atât schiorii cât şi snowboarderii sau iubitorii de telemark sunt bineveniţi în aceasta staţiune splendidă. Și nu numai! Este un adevarat paradis „off-piste”! Grosimea stratului de zăpadă este in medie de 6 metri! Săptămânile de vacanţă ale copiilor vor avea un program îmbietor: competiţii de schi La Scara (4 — 8 aprilie), disputate de 1500 de aspiranţi de campioni cu vârste sub 16 ani, pregătiţi să ofere un mare spectacol.

Între 19 aprilie şi 1 mai terasele vor oferi şezlonguri în primele rânduri ale unor concerte, precum cel de la Ouillette-Plage, pe malul lacului aşteptat să se dezgheţe. De reţinut şi Festivalul filmelor de aventură şi descoperiri (18-21 aprilie) şi Festivalul de yoga (29 aprilie—1 mai), care se va încheia cu un concert. Ofertele acoperă perioada 9 aprilie 1 mai.

Regiunea Les Arcs propune „spring parties” şi competiţii pentru toate vârstele

Cuvântul care descrie cel mai bine regiunea Les Arcs este diversitate. Împreună cu La Plagne formează reţeaua Paradiski unde se găsesc 425 de km de pârtii pentru toate nivelurile de schiori: 70 la sută din piste se află la 2.000 de metri înălţime dar amatorii de senzaţii tari se pot aventura pe muntele Aiguille Rouge, la o înălţime de peste 3.000 de metri.

Regiunea propune în perioada 2 — 23 aprilie aşa numitele „spring parties” organizate de restaurantele de la altitudine, şedinte de zumba, waterslide (traversarea unei piscine cu schiurile sau snowboard-ul), partide de „bubble foot” (fiecare jucător este închis într-un balon transparent) sau meciuri de „yukigassen”. Vor fi organizate şi concursuri de golf pe zăpadă (14 aprilie), demonstraţii de slackline, noul stil de funambulism (8-10 aprilie) şi DJ partie-uri în serie după schi şi seara.

Distracţie la înălţime în staţiunea La Plagne

Staţiunea se află pe partea nordică a regiunii Paradiski, care se situează în valea Tarentaise. La Plagne este împărţită în patru zone, cu centre la Aime, Bellentre, Champagny şi Plagne. Punctul cel mai înalt se află la 3.417 m, la Bellecote, de unde pe pârtiile negre şi roşii se coboară până la 2.700 m, la centrul Roche de Mio. Staţiunea oferă un peisaj spectaculos cu 6 vârfuri şi un domeniu schiabil care urcă de la 1900 m la 2700 m.

Supranumite „Subli’Cimes” aceste vârfuri sunt din nou în actualitate în perioada 3 — 16 aprilie (pârtiile sunt deschise până pe 24 aprilie), între orele 10.30 şi 16.00. Pe afişul spectacolelor de anul acesta figurează numeroşi DJ şi concursuri pline de adrenalină la Roche de Mio de „freefall”, „bungy ejection” şi „waterslide”, iar la Grande-Rochette se va aduce un omagiu Mongoliei prin instalarea de yurte şi animale adevărate: cămile Bactriane, cai Tarpan şi capre de Kashmir.

Tânăra staţiune La Tania împlineşte 25 de ani

La Tania, pe bună dreptate faimoasă în toată lumea, este cea mai tânara staţiune din regiunea Trois-Vallées. De aici se pot descoperi cele Trei Văi cu peste 600 km de pârtii de schi cu garanţia unei zăpezi perfecte; pârtii de schi prevăzute pentru toate nivelurile şi nelimitat schi off-piste.

Situată in inima unei păduri magnifice, staţiunea La Tania este la o altitudine ideală de 1 400 de metri. Mica staţiune va sărbători împlinirea a 25 de ani de existenţă în acest sezon de primăvară în perioada 2—17 aprilie, cu manifestări culturale şi multă muzică. În zilele de luni, marţi, joi şi vineri vor fi prezente concerte live pe terasele barurilor de pe pârtiile de schi.

În această staţiune totul este gândit pentru a simplifica viaţa cotidiană: unităţile de cazare sunt situate lângă pârtii, iar localitatea este străbătută atât de trasee cât şi de instalaţii pe cablu. Schiorii începători sunt bineveniţi în La Tania, accesibilă şi din punctul de vedere al preţurilor. Oferă 160 km partii de schi care sunt deservite de 37 instalaţii pe cablu.

Săptămână tematică la Flaine

Staţiunea Flaine, situată într-una dintre cele mai mari zone de schi din Alpii francezi, este una dintre destinaţiile preferate de iubitorii sporturilor de iarnă. Și iubitorii de artă şi arhitectură sunt atraşi de Flaine, situată în Le Grand Massif.

La 1.600 metri înălţime, Flaine oferă un acces direct la pârtiile din staţiune şi la întreaga ofertă de pârtii din zona de schi Le Grand Massif, inclusiv o panoramă pe masivul muntelui Mont Blanc. Staţiunea este o operă de artă şi a fost proiectată, în anii 60, de renumiţii arhitecţi Eric şi Sylvie Boissonnas.

La mijlocul lunii martie s-a dat startul celei de-a cincea ediţii „Printemps de Flaine”: şase săptămâni de distracţie şi bună dispoziţie care vor culmina cu închiderea domeniului Grand Massif în a doua jumătate a lui aprilie. În timpul vacanţei de primăvară, muzica va face furori, între 2 şi 8 aprilie, cu „Pop Rock Live”. Vor fi ascultate toate hiturile cult din anii 1960, 1970, 1980, pe piste şi pe toate terasele restaurantelor. La Flaine vor fi organizate spectacole nocturne, un show Blues Brothers şi un spectacol de muzică şi lumini, pe muzica celor de la Pink Floyd. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata