Cele mai frumoase grădini din lume

Cele mai frumoase grădini ne oferă ocazia de a ne bucura de natură, de florile lor, de culorile și parfumul acestora, potrivit site-ului ocholeguas.com, care prezintă zece grădini splendide de pe planetă.

 Grădina Keukenhof (Olanda)

Este cunoscută drept Grădina Europei. Are 32 de hectare pline de lalele, mori, fântâni şi lacuri care surprind vizitatorul. Grădina Keukenhof se află la jumătatea distanţei dintre Amsterdam şi Haga şi deţine unul dintre principalele simboluri ale ţării: laleaua.

Grădinile Palatului Peterhof (Rusia)

Palatul Peterhof, reşedinţă a ţarilor, impresionează prin grădinile sale, care îşi primesc vizitatorii cu o enormă cascadă de apă şi aur. De fapt acestea găzduiesc cel mai mare ansamblu de fântâni din lume. O plimbare prin aceste grădini este ceva de neratat.

Grădinile lui Monet (Franţa)

Aceste grădini pot fi recunoscute de oricine a văzut cele mai cunoscute tablouri ale pictorului impresionist Claude Monet. Celebrul pod şi nuferii din localitatea Giverny au fost pictaţi de artist într-un mare număr de tablouri. Ca şi în tablourile lui Monet, grădinile se schimbă radical în funcţie de anotimp. În plus, se poate vizita casa pictorului.

Grădinile Buchart (Canada)

Grădinile Buchart, Patrimoniu Naţional situat în Brentwood Bay, sunt una dintre cele mai cunoscute atracţii ale Canadei. Acolo se află o mulţime de specii de flori, arbori şi arbuşti, precum şi lacuri şi fântâni care creează o atmosferă de calm şi deconectare. În fiecare an găzduiesc un concurs de trandafiri.

Waterfall Gardens (Costa Rica)

Natura grădinilor Waterfall Gardens din capitala statului Costa Rica, San José, este exuberantă. În plină selvă costaricană şi înconjurate de cascade, Waterfall Gardens atrag atenţia nu numai prin infinitele specii de plante tropicale, ci şi prin animalele care trăiesc în ele: tucani, fluturi, broaşte, colibri şi maimuţe.

Grădinile Palatului Versailles (Franţa)

La câţiva kilometri distanţă de Paris se află celebrele Grădini ale Palatului Versailles, înscrise de UNESCO pe lista Patrimoniului Mondial în 1979. Vizitatorii se vor putea simţi ca Ludovic al XIV-lea, supranumit Regele Soare, plimbându-se prin ele liniştit.

Grădina Yuyuan (China)

Uriaşa Grădină Yuyuan, de 20.000 de metri pătraţi, situată în centrul vechi al oraşului Shanghai, are o vechime de aproape cinci secole. Are în componenţă cele patru elemente clasice ale unei grădini tipice din China: stânci, apă, plante şi structuri arhitectonice. Este Monument Naţional şi una dintre cele mai cunoscute grădini ale ţării.

Grădina de Cactuşi (Spania)

Pe insula Lanzarote din arhipelagul Canare se află această Grădină de Cactuşi creată de artistul şi arhitectul César Manrique. Este una dintre renumitele opere ale lui Manrique (ultima de pe insulă) şi una dintre cele mai originale. Imensa varietate de cactuşi—10.000 de exemplare din 1.400 de specii — umplu grădina de forme şi culori.


Grădina Castelului Vaux-le-Vicomte (Franţa)

Frumuseţea acestui castel din Maincy şi a grădinii sale a fost admirată de însuşi Ludovic al XIV-lea, care a lucrat cu aceiaşi arhitecţi şi artişti la construirea Palatului Versailles. Grădina merită o menţiune specială: 40 de hectare formează această operă de artă caracterizată prin eleganţă şi perfecţiunea formelor sale.

Grădina Kenroku-en (Japonia)

Peste 12.000 de arbori din 150 de specii formează Grădina Kenroku-en, una dintre cele mai renumite din Japonia. Potrivit unei tradiţii milenare, grădina ideală trebuie să aibă aceste şase caracteristici: eleganţă, frumuseţe, spaţiu, amploare, abundenţă de apă şi peisaje frumoase. Kenroku-en are aceste caracteristici. Cu puţin noroc, vizitatorii pot vedea şi cocori. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata