Cele mai frumoase insule din Grecia

Cu totii visam sa petrecem o vacanta in Grecia: peisaje somptuoase, un soare omniprezent, plaje incredibile, specialitati delicioase si o istorie impresionanta. Insa stiai ca Grecia adaposteste numai putin de 6000 de insule din care doar 200 sunt locuite? Alegerea insulei potrivite pentru vacanta se dovedeste a fi una dificila, nu-i asa?

Contrastul dintre marea de un albastru azur si casele albe, tipice, este prima imagine care ne vine in minte in momentul in care ne gandim la Grecia. Insa Grecia inseamna mult mai mult. Inseamna 200 de insule locuite, fiecare cu propria sa cultura, istorie si atractii de descoperit. Iata care sunt cele mai frumoase insule din Grecia.

Rhodos, insula soarelui. Cu peste 3000 de ore de soare pe an, Rhodos este una din cele mai insorite regiuni din Europa. Rhodos este a patra insula ca marime din Grecia si este situata in largul Marii Egee. Orasul principal este Rhodos si este un centru turistic situat in partea de nord a insulei. Cele mai importante atractii ale insulei Rhodos sunt Palatul Marelui Maestru situat in orasul vechi si Acropole.

Kos, o insula fermecatoare. Insula Kos este o insula fermecatoare si ramane una din cele mai bune insule din Grecia pentru cei care vor sa se distreze si sa profite din plin de mare si soare. Majoritatea barurilor si restaurantelor se afla in orasul cu acelasi nume. Deoarece Kos se afla in apropiere de Rhodos, poti face o excursie de o zi pentru a descoperi aceasta insula superba. Insula Kos adaposteste un muzeu arheologic si o multime de fortarete de descoperit.

Creta, cea mai mare insula greceasca. Exista atat de multe lucruri de descoperit in Creta ca ar fi mai bine sa inchiriezi un scooter sau o masina pentru a le descoperi pe toate. Creta impresioneaza prin colinele sale inverzite la est si prin falezele sale spectaculoase la vest. Poti admira pesteri impresionante precum cele din parcul national Samaria, in apropiere de Chania. Plajele din Creta sunt pur si simplu fantastice. Trebuie sa vizitezi neaparat vechiul oras Knossos, situat in partea de nord a insulei, unul din numeroasele situri arheologice din Creta.

Sursa foto: extramile.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata