Cele mai frumoase locuri din Patrimoniul Unesco

Cateva mii de locuri din intreaga lume sunt inregistrate in Patrimoniul Unesco. Chiar daca este destul de dificil sa alegem cele mai frumoase locuri, lista de mai jos incearca sa cuprinda cateva din acestea, pe care noi le consideram cele mai frumoase.

 

Unesco are rolul de a proteja patrimoniul international. Peste 1000 de locuri sunt inscrise in patrimoniul international, de la gradinile Versailles la fjordurile din Norvegia.

Machu Picchu, Peru. Machu Picchu se afla pe lista Unesco de mai bine de 30 de ani insa exista din secolul 15. Fara indoiala, Machu Picchu este unul din cele mai fenomenale locuri din lume. Orasul pierdut al Incasilor este situat la aproximativ 2500m altitudine.

Taj Mahal, India. La fel de incredibil, Taj Mahal face parte din lista Unesco de 30 de ani. Marmura sa alba, arhitectura si istoria sa reprezinta atractiile favorite ale sutelor de turisti veniti sa il viziteze an de an. Palatul Taj Mahal a fost construit de catre un in imparat pentru a onora memoria sotiei sale defuncte.

Piramidele din Giza, Egipt. Piramidele din Giza sunt bijuteriile Egiptului din anul 2584 i.Ch si inscrise in patrimoniul Unesco din 1979. Situate in apropiere de Nil, piramidele din Giza reprezinta importante vestigii ale fascinantei epoci ale faraonilor.

Muntele Saint-Michel, Franta. Franta dispune de numeroase locuri inscrise in patrimoniul international Unesco. Datorita popularitatii sale, muntele Saint-Michel este fara indoiala cel mai impresionant.

Marele Canion, SUA. Situat in Arizona, la o altitudine de 1300 de metri, deasupra fluviului Colorado, Marele Canion este impresionant. An de an, Marele Canion este vizitat de peste cinci milioane de turisti.

Insulele Rock, Southern Lagoon. Insula Pacifica situata in Palau a creat primul sanctuar rechin din lume. Insulele Rock sunt inscrise in patrimonial international Unesco si este un loc extraordinar de frumos.

Insula Goree, Senegal. Insula Goree beneficiaza de statutul de patrimoniu din anul 1978 si este situata in apropiere de capitala tarii, Dakar. Este considerata un fel de monument comemorativ al diasporei africane. Azi, insulele servesc drept memoriu al exploatarii umane si sanctuar de reconciliere.

Sursa foto: machupicchu.org

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata