Cele mai frumoase sate din România, prezentate la Ziua valorilor româneşti în Spania

O delegaţie a asociaţiei ‘Cele mai frumoase sate din România’ a încheiat sâmbătă vizita efectuată în patru comune spaniole din comunitatea autonomă spaniolă Castilla y Leon cu marcarea unei Zile a valorilor româneşti în Spania, pe durata căreia au fost prezentate proiectele de promovare turistică, ofertele culturale şi frumuseţile judeţelor Bacău, Arad şi Tulcea.

„Românii sunt mândri de valorile lor, astfel că şi după ce revin în ţară creează lucruri foarte frumoase”, a arătat preşedintele asociaţiei menţionate, Nicolae Marghiol, care a mărturisit că el însuşi a studiat şi muncit în străinătate, a văzut multe locuri frumoase în afara ţării şi s-a întors apoi în România, unde a pus pe picioare asociaţia „Cele mai frumoase sate din România”, în 2010.

În cadrul evenimentului intitulat Ziua valorilor româneşti în Spania, asociaţia a semnat un acord de colaborare cu Federaţia asociaţiilor româneşti din Spania — Fedrom. Preşedintele acesteia, Miguel Fonda Ștefănescu, a subliniat faptul că acordul este menit să sprijine promovarea satelor româneşti, a valorilor turistice şi culturale, precum şi, prin acestea, promovarea imaginii de ansamblu a României. El s-a referit la „uriaşele virtuţi şi calităţi” ale românilor din Spania şi a lansat un îndemn pentru ca ţara să devină un „punct de reper pentru oamenii de afaceri, întreprinzători şi investitori”.

La rândul său, directorul pentru imigraţie din cadrul executivului regional din Madrid, Gonzalo Ortiz Lázaro, s-a declarat bucuros că poate afla mai multe despre cele mai frumoase sate din România şi despre bogăţiile culturale şi gastronomice ale acestora. El a lăudat modul în care s-a integrat comunitatea românească din regiune şi a amintit cu încântare de faptul că românii ştiu şi scot mereu în evidenţă legăturile comune ale latinităţii, pe care le împărtăşesc cu madrilenii.

Asociaţia ‘Cele mai frumoase sate din România’ a organizat, în perioada 2-5 aprilie, în colaborare cu Federaţia asociaţiilor româneşti din Spania (Fedrom), vizita unei delegaţii formate din trei vicepreşedinţi de Consilii judeţene din România şi 25 de primari din judeţele Bacău, Arad şi Tulcea în patru comune spaniole din provinciile Segovia şi Valladolid. Iniţiativa a aparţinut primarilor şi reprezentanţilor judeţeni din România, care au dorit astfel să promoveze imaginea ţării şi activităţile locale cele mai vizibile, pentru intensificarea relaţiilor şi bunelor practici între aceste judeţe şi localităţile spaniole. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata