Cele mai ieftine destinaţii turistice

8

Peru este vestit in toata lumea pentru preturile mici. Din nefericire, transportul este mai scump decat sederea efectiva acolo.Este cu siguranta una dintre cele mai fascinante destinatii ale celui mai tanar continent.

Cu 25 de dolari pe zi, va puteti caza si manca decent. Cu 50 de dolari, veti fi tratat ca un seic.

Ruinele oraşului Machu Picchu, redescoperite în 1911 de către arheologul Hiram Bingham, unele dintre cele mai frumoase şi enigmatice locaţii străvechi din lume, sunt reprezentative pentru aceasta destinatie

În inima unui lanţ de munţi acoperiţi de un dens covor vegetal, Machu Picchu domină de mai bine de cinci veacuri îngusta şi adânca vale a râului Urubamba.

Invizibil de dedesubt şi complet natural limitat, înconjurat de terase agricole suficiente pentru a hrăni populaţia, şi irigat de izvoare naturale, Machu Picchu pare să fi fost folosit de incaşi ca un oraş ceremonial secret. 610 metri deasupra, gălăgiosul râu Urubamba, norul înfăşoară ruinele palatelor, băilor, templelor, hambarelor şi a în jur de 150 de case, toate într-o remarcabilă stare de conservare.

Aceste structuri, săpate în granitul din vârful muntelui sunt minuni atât arhitecturale cât şi estetice.

Puteti “pierde” apoi cateva zile in mod constructiv si relaxant si in Lima (capitala) sau in Cusco (un captivant oras ascuns in inaltimile Anzilor).

In capitala regiunii Cusco incă mai există rămăşiţe care să ateste existenţa incaşilor pe aceste teritorii, cum ar fi Templul Soarelui. Printre cele mai notabile clădiri din oraş se numără catedrala Santo Domingo.

La aproximativ 200 de metri mai sus , la nord de orasul Cusco, se gasesc ruinele cetatii Sacsayhuaman, care se pare ca era in acelasi timp si lacas de cult.

Zidul construit in 3 siruri , este ridicat in straturi, fara mortar, din blocuri de piatra, unele depasind 9 metri inaltime cu o greutate de peste 350 de tone.

China reprezinta probabil paradisul preturilor mici.

Singura grija ar fi cea a biletului de avion care, probabil, va va costa dublu fata de toti banii pe care ar trebui sa ii cheltuiti timp de o luna acolo. Mancarea, mai ales cea traditionala, este extrem de ieftina, iar o noapte petrecuta intr-un hotel sigur si confortabil in Beijing nu va va costa mai mult de 30 de dolari.

Informativ insa, cu 5 yuani  mancati cat puteti la unul dintre restaurantele de tip bufet din capitala.

Daca mergeti la cumparaturi, nu uitati sa negociati fiecare mao (subdiviziunea yuanului) si incercati sa va concentrati atentia asupra produselor electronice: nicaieri in lume nu veti gasi laptop-uri sau echipamente audio mai ieftine decat aici.

Vizitarea unui templu nu va va costa mai mult de 5 yuani (cu exceptia Palatului de Iarna), iar daca va place cultura budhista, plictiseala este imposibila: numai in Beijing exista peste 200 de temple de acest fel.

Din cauza unei crize economice majore, Argentina s-a transformat in doar cativa ani dintr-o destinatie deosebit de scumpa intr-una deosebit de ieftina.

Astfel, datorita inflatiei si unui curs valutar instabil, Argentina isi merita renumele de cea mai ieftina destinatie a Americii Latine unde turistii dau navala atat pentru conditiile foarte bune la preturi foarte mici, cat si pentru a cunoaste un cadru natural unic, o cultura deosebita si o civilizatie indeajuns de dezvoltata incat sa satisfaca gusturile futuriste ale oricarui european incantat de dezvoltarea verticala a Americilor.

Buenos Aires, in special, trezeste interesul oricarui curios. Capitala te incanta cu ritmul latin al tangoului, cu cladirile inalte din sticla, cu agitatia specifica metropolelor, dar si cu posibilitatea de a petrece o noapte intr-un hostel cu doar 9, 10 dolari.

Pentru un confort ridicat in centrul orasului, veti putea alege dintr-o suita de hoteluri care va vor oferi gazduire pentru 40 de dolari pe noapte.

Buenos Aires este una dintre putinele capitale ale lumii unde va veti putea satura cu o masa copioasa platind doar 7, 10 dolari.

Citeste cele mai noi știri din business si mediul economic. Financiarul va aduce zilnic știri economice, noutati interne si externe.  Citeste zilnic cele mai noi știri online

articole seo