Check-in-ul lui Snoop Dogg a salvat destinul comunităţii din Bogata

Rapperul american Snoop Dogg, care recent a dat check-in pe Instagram în Bogata, judeţul Mureş, în loc de Bogota, Columbia, se pare că a salvat destinul comunei mureşene, a declarat duminică Alin Vaida, directorul festivalului Jazz in the Park, care se desfăşoară în premieră la Bogata.

Debutul Festivalului Jazz in the Park a adunat la Bogata peste 2.500 de persoane venite din ţară şi străinătate, iar până la orele serii se estimează o participare de circa 4.000 de persoane, întrucât comuna a devenit celebră graţie rapperului Snoop Dogg.

„Am descoperit localitatea odată ce a fost mediatizată, am descoperit că Bogata figurează şi în Cartea Recordurilor, cu cel mai scurt tunel din lume, satul e înconjurat din trei părţi de râul Mureş, e ca o peninsulă, se poate merge cu barca pe un traseu de 18 kilometri, este o zonă foarte frumoasă, iar genul acesta de eveniment ne arată că poate sunt multe locuri din România nedescoperite (…) Luptăm şi am provocat pe cei care sunt veniţi din afara satului să doneze pentru amenajarea parcului de joacă şi de întâlnire din Bogata”, a precizat Alin Vaida.

Duminică, la Jazz in the Park au concertat Jazzybirds, Les Nuages, Danaga şi Maria Răducanu.

Directorul festivalului spune că era mare păcat ca această întâmplare să rămână doar o glumă şi că organizatorii au fost provocaţi de un fan, imediat după ce Snoop Dogg a greşit check-in-ul, iar din acest motiv au mutat festivalul de la Cluj la Bogata.

Primarul din Bogata, Laszlo Barta, a declarat  că în urma acestei întâmplări fericite pentru comunitatea sa a început să creadă că întâlnirea cu destinul nu are loc doar în dragoste, ci şi în afaceri sau muzică.

„Nu doar în dragoste întâmplarea face să se cunoască doi oameni, iată că aceasta este dovada că acest lucru se poate întâmpla şi în afaceri şi în muzică. Iată că noi, iubitorii de artă, şi domnul Snoop Dogg, care ştie să cânte, dintr-o greşeală ne-am cunoscut, ne apropiem şi încercăm să ne apropiem pas cu pas. Tineretul care are internet s-a animat, presa a mediatizat şi eu nu pot decât să fiu mândru că numele Bogata este tot mai des rostit. Organizatorii Jazz in the Park au dezvoltat acest concept şi, pas cu pas, am făcut acest festival, care se doreşte a fi o repetiţie în eventualitatea unui mare eveniment. Am vrut să câştigăm — afacerea este atunci când ambele părţi câştigă — organizatorii Jazz in the Park au vrut să devină mai cunoscuţi prin muzica lor şi, în acelaşi timp, să ne facem cunoscută comuna”, a mărturisit primarul.

Laszlo Barta a adăugat că, prin acest festival, Bogata încearcă să promoveze tradiţiile culinare, cum sunt gulaşul de porc, pentru care a fost adus şi un maestru bucătar, ciorba de moare de varză cu porc, dar mai ales slănina de Bogata, de trei ori medaliată cu Trofeul Slană Fest de la Cluj-Napoca.

Primarul comunei Bogata speră ca rapperul Snoop Dogg să se ţină de cuvânt, după ce a postat un mesaj prin care anunţă că ia în considerare să vină în România.

(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata