Cinci aventuri unice de trăit în Egipt

O excursie în Egipt poate oferi posibilitatea de a merge prin deșert, de a brăzda apele Nilului, de a te scufunda în Marea Roșie, de a ajunge pe Muntele Sinai sau de a trece cu balonul pe deasupra templelor faraonice, relatează site-ul hola.com, care prezintă succint aceste experiențe.

Cu balonul peste Luxor

Experiența începe pe malul vestic al Nilului, lângă orașul Luxor. O călătorie pe calea aerului la 300 de metri altitudine, unde numai vântul va decide dacă se vor vedea Coloșii lui Memnon — cele două statui din piatră ale faraonului Amenhotep al III-lea — și templul Medinet Habu, necropola faraonică din Valea Regilor sau templul reginei-faraon Hatshepsut.

Croazieră de lux pe apele Nilului

Nu există călătorie în Egipt care să nu includă o croazieră pe Nil. Pe lângă ‘dahabeya’, vas cu pânze cu care se deplasau regii și aristocrații în secolul al XIX-lea, sau alte ambarcațiuni, mai convenționale, turiștii cu gusturi rafinate pot parcurge cei peste 200 de kilometri dintre Aswan și Luxor cu un vas de lux ca Farah. Are cearșafuri artizanale din bumbac egiptean, mobilă din lemn, telescop, saună.

Experiență spirituală pe Muntele Sinai

De acum aproape 1.500 de ani, mănăstirea-fortăreață Sfânta Ecaterina, situată la câțiva kilometri distanță de stațiunea balneară Sharm el-Sheikh de la Marea Roșie, străjuiește căile de acces către Muntele Sinai.

Potrivit tradiției biblice, pe acest munte, numit Jebel Musa, i-au fost date lui Moise Tablele Legii cu cele Zece Porunci. O impresionantă scară tăiată în piatră conduce, de la mănăstire, care adăpostește călugări ortodocși, până la cel mai înalt vârf al acestui peisaj deșertic. Numeroase grupuri de turiști creștini urcă pentru a se ruga.

Scufundări în Marea Roșie

Apele Mării Roșii ascund recife cu peste 400 de tipuri de coral, ambarcațiuni scufundate, grote și o faună marină atât de abundentă și variată încât scufundarea în aceste ape oferă senzația pătrunderii într-o lume fabuloasă, plină de viață și culoare. Nu este de mirare că a devenit un loc sacru pentru scafandrii de pe întreaga planetă.

Pentru cei care doresc să trăiască această experiență, cel mai bine ar fi să se instaleze în vreun hotel din Hurghada sau Sharm el-Sheikh, pentru a face excursii, a se bucura de plajă și, în trecere, a face scufundări. Sau, pentru pasionați, să rezerve un loc pe un vas de croazieră care în fiecare zi navighează către o zonă de scufundări diferită.

Cu cortul printre dunele deșertului

Egiptul oferă posibilitatea de a petrece o noapte în liniște, sub cerul înstelat, lângă dunele Deșertului de Vest, după experiența de a fi martor al surprinzătoarelor culori ce se etalează la apusul soarelui.

Turiștii au ocazia de a conduce ATV-uri printre dune, de a participa la safari, de a se deplasa cu cămila și chiar de a face surf pe dunele Al Kataniah din apropiere de Cairo. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)  Foto: eden.uktv.co.uk, getintravel.com, dop.ucoz.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata