Cinci escapade pentru a înota cu delfinii

23

Puține experiențe se pot compara cu aceea de a înota cu un grup de delfini. În largul mării sau în piscine, scufundările printre ei sunt de neuitat.

Vedem imagini cu delfini care sar în jurul unor ambarcațiuni, jucându-se cu valurile provocate de acestea, sau într-un acvariu, antrenați pentru a se distra și a distra, înotând lângă cei mici și cei nu chiar atât de mici, într-o experiență unică.

Pentru cei care cred că ar fi minunat să fie lângă delfini, cotidianul ABC prezintă cinci destinații atractive.

 Parcul Xcaret, Mexic

În acest popular parc de atracţii acvatice din Riviera Maya, zonă turistică din statul mexican Quintana Roo, de-a lungul Mării Caraibilor, turiștii se pot bucura de așa-numitul Dolphin Trek, plimbare submarină alături de delfini.

„O experienţă pe care nu o veţi uita niciodată vă așteaptă în Parque Xcaret!”, se menţionează pe site-ul parcului, xcaret.com.mx, care îi invită pe turiști la activităţi distractive cu delfini „carismatici”. Parcul Xcaret are și o ofertă gastronomică bazată pe alimente și băuturi tradiţionale din toate colţurile ţării și cu o viziune înnoitoare asupra cunoscutei gastronomii mexicane.

Zoomarine, Portugalia

Copiii pot mângâia delfinii din acest parc situat în sudul Portugaliei, la câţiva kilometri distanţă de localitatea Albufeira. Zoomarine include programul Dolphins Emotions Premium, în cadrul căruia turiștii dobândesc cunoștinţe despre îngrijirea delfinilor și fac scufundări alături de aceștia.

Participanţii rămân circa 30 de minute în apă, unde, sub supravegherea unui antrenor, sunt invitaţi să cunoască delfinii și să înoate cu acești „extraordinari ambasadori ai oceanelor”, potrivit site-lui parcului, zoomarine.pt. Cu rezervare prealabilă, participanţii pot achiziţiona înregistrarea video sau fotografii din cursul acestei experienţe.

Dolphin Reef Eilat, Israel

Situat pe coasta israeliană a Mării Roșii, Dolphin Reef Eilat le permite vizitatorilor să se bucure de frumuseţea unui loc precum Golful Aqaba. Activităţile cu delfinii includ scufundări și snorkelling.

Dolphin Reef Eilat este un sit ecologic unic în Israel și în lume unde vizitatorii se pot bucura de o atmosferă naturală, vederi magice, o plajă izolată, precum și de ocazia de a întâlni și observa delfinii în habitatul lor natural, potrivit site-ului dolphinreef.co.il.

Discovery Cove, Orlando, SUA

Unul dintre cele mai cunoscute delfinarii din lume este cel din parcul tematic Discovery Cove din statul american Florida. Turistul poate deveni „antrenor pentru o zi” în cadrul unui program conceput mai ales pentru copii, dar care este deschis și celor mari. După o scurtă pregătire, se poate face o baie cu delfinii, interacţionând cu ei și chiar participând la ședinţe foto.

Anthony’s Key Resort, Honduras

În Roatán, celebra insulă paradisiacă din Honduras, se află Anthony’s Key Resort. Institutul de știinţe ale mării (Roatán Instituto de Ciencias del Mar) facilitează cunoștinţe despre animale marine și întâlniri cu acestea. Cei mai curioși oaspeţi se pot alătura naturaliștilor de-a lungul lagunei pentru a interacţiona cu jucăușii delfini și a observa plante și animale autohtone, potrivit site-ului anthonyskey.com. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News