Cum ne va influenţa creşterea TVA vacanţele! Cât de scumpe vor fi concediile de acum înainte?

– Majorarea TVA de la 19 la suta la 24 la suta va influenta, in mod evident si piata turistica. Daca din punct de vedere al cazarii in Romania modificari de preturi nu ar trebui sa apara, intrucat hotelurile la noi beneficiaza de TVA de 9%, asta nu inseamna ca nu vom plati mai mult pe mancarea de la restaurant, pe serviciile turistice sau pe transport, scrie Incont.ro.

Operatorii de turism spera ca noile modificari din Codul Fiscal, ce vor intra in vigoare de la 1 iulie si care certifica majorarea TVA la 24%, sa nu se aplice si pentru hoteluri si pensiuni, care pana acum au fost privilegiate si au platit o taxa pe valoare adaugata de doar 9%.

„Trebuie sa ne gandim totusi ca de acum inainte hotelurile se vor aproviziona cu un TVA de 25% si vor vinde cu 9%, iar diferenta vor trebui sa o acopere prin scaderea marjei de profit„, a declarat  Mihai Rasnita, secretarul general al Federatiei Industriei Hoteliere din Romania (FIHR).

Specialistii din turism  sustin ca tarifele pentru vacantele in strainatate nu vor fi influentate de crestetea TVA la 24% pentru ca in momentul in care agentiile de turism negociaza preturile cu hotelurile din afara si construiesc pachetele turistice pentru piata romaneasca, ele nu platesc niciun fel de TVA, toate impozitele fiind suportate de agentii economici din tarile respective.

Citește și
1 Comentariu
  1. pensionar spune

    NE INTERESAZA SUPRAVETUIREA NU TURISMUL, CONCEDIUL.CINE ARE BANI PENTRU CEAS DE 50000 EURO, SI POSETA DE 20000 EURO, SI MASINA DE 200000 MII EURO TOT VA MERGE IN CONCEDIU.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata