Cum să-ţi faci vacanţa fără să dai un ban pe cazare

Ai lăsa nişte necunoscuţi, care trăiesc la mii de kilometri depărtare, să stea în casa ta, în vreme ce tu eşti plecat? La prima vedere, pare cel puţin o naivitate. Dar, dacă pui la socoteală că, în acelaşi timp, tu vei locui în casa respectivilor, iar întreaga aventură se consumă conform unor contracte extrem de detaliate, parcă nu mai ai atâtea motive de insomnie, scrie Gândul.

.

Conceptul de „house swapping” e o modalitate de a-ţi proteja finanţele, chiar dacă, la prima vedere, îţi consumi mai mulţi nervi decât de obicei. Cum se procedează: în loc să faci o rezervare la un hotel în oraşul în care vrei să-ţi petreci concediul, vei locui în casa unui cetăţean care îşi duce viaţa în locul respectiv.

www.homeexchange.com este unul dintre site-urile specializate pe schimbul de case, unde doritori din întreaga lume postează detalii despre locuinţa proprie şi preferinţele în materie de destinaţii de vacanţă. Peste 36.000 de mesaje din mai mult de 130 de ţări există în această baze de date, extrem de populară mai ales pe timp de criză economică.

În afara banilor cheltuiţi pe drum, nu costă mai mult decât te-ar costa statul acasă: îşi poţi face cumpărăturile la piaţă, să mănânci la tine în bucătărie şi să te distrezi fix cum ai chef”, spune Ed Kushins, preşedintele HomeExchange.com. Kushins estimează că postările pe site au înregistrat creşteri de 20-35 de procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi precizează că 1.000 de noi oferte apar pe această pagină în fiecare lună.

Citește și
1 Comentariu
  1. ioana corina gegesi spune

    ideea este perfecta, la veniturile noastre, macar mai schimbi ceva, dar zau ca mi-ar place sa vina la mine o familie de virsta a treia, dar fara mofturi, ca zau ca nu am spalat geamuri si etc., mai am si 3 catei, cuminti.
    ideal pt. o familie care are chef de relaxare, curte mare, gratar si multe stele seara, in ardeal, nu vreau decit comunicare si liniste, gatit impreuna, baie cu vana si dus am, wc am in casa, doresc oameni NORMALI, intr-o tara nebuna.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata