Cum se repartizează camerele în hoteluri

Principala provocare pentru cei care călătoresc – fie pentru a cunoaște alte culturi, fie pentru a se bucura de plajă sau pentru a străbate noi meleaguri – este prețul hotelurilor.

De aceea, în ultimii ani, sunt tot mai numeroși cei care se orientează spre oportunitățile de ‘ultimă oră’ sau spre reduceri, întrebându-se totuși cum se dau camerele în hoteluri sau dacă se primește în mod întâmplător o anumită cameră, relatează cotidianul spaniol ABC.

Puține lucruri se petrec întâmplător într-un hotel și aproape totul depinde de comportamentul clienților la Recepție, locul în care se dau camerele în funcție de diverși factori precum tipul de ședere, orientarea camerei, etajul sau serviciile extra, spune, în cartea sa ‘Heads in Beds’, Jacob Tomsky, care a lucrat mai mulți ani în hoteluri de lux din New Orleans și New York.

Lipsa de politețe din partea clientului se poate întoarce împotriva lui pentru că ‘totdeauna există o cameră mai proastă decât cea repartizată’. Recepționerul o știe foarte bine, cunoscând la perfecție camerele mai puțin comode sau cu probleme privind baia, telefonul sau televizorul, spune Tomsky.

Faptul de a vorbi la telefon în timp ce se face check-in-ul sau de a-l tutui pe recepționer ar putea avea consecințe negative. Potrivit lui Jacob Tomsky, prima impresie și buna educație constituie ușa de intrare pentru a obține o cameră bună.

Altceva este dacă rezervarea s-a făcut de pe vreun site optându-se pentru oportunitățile ‘de ultimă oră’ sau pentru reduceri. Jared Simon, cofondator al ‘Hotel Tonight’, afirmă că hotelurile sunt ‘interesate și satisfăcute să facă reduceri, pentru că acest fapt le permite ocuparea unor camere care, altfel, ar rămâne goale’. Aceste camere sunt cele care ‘au rămas’ și, chiar dacă s-ar insista la Recepție, în mod normal nu se pot schimba.

Confederația spaniolă a hotelurilor susține că aceste camere nu sunt mai prejos. De obicei, sunt camere duble care variază în funcție de caracteristicile hotelului. Nu este același lucru dacă este vorba despre un hotel pe malul mării — unde camerele orientate spre mare vor fi mai scumpe — sau despre un hotel din oraș, cu prețuri mai mari la etajele superioare. Importantă este și perioada, în sezon sau extrasezon.

Contează, de asemenea, dacă se călătorește în familie, singur sau în cuplu, precum și așteptările în privința hotelului. De aceea, trebuie să se cunoască diferitele tipuri de camere și categoria hotelului.

În general, camerele sunt single, duble, matrimoniale, tip suite. Camerele single au un pat individual, mobilier de bază și baie. Camerele duble diferă de cele single prin faptul că au două paturi, iar camerele matrimoniale au un pat matrimonial, care, în funcție de categoria hotelului, poate fi pat dublu, pat ‘queen’ sau ‘king’ (mai mare). ‘Suite’ este un apartament cu dormitor, living și baie. Dormitorul are mobilierul de bază, cu două paturi individuale sau unul matrimonial, potrivit cotidianului spaniol. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: capitalhill.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata