De sărbătoarea Sfintei Maria, anul acesta românii vor să profite din plin în această minivacanţă

81

În această perioadă, hotelierii și operatorii din industria turismului se pregătesc pentru cele mai aglomerate zile din această vară, vârful de sezon estival, în contextul în care urmează un weekend prelungit cu ocazia sărbătorii de Sf. Maria. Dacă anul trecut data de 15 august a picat într-o zi de duminică, astfel că nu s-au putut face prea multe planuri de vacanță, anul acesta românii vor să profite din plin de acest moment.

Astfel, numărul rezervărilor pentru minivacanța de Sf. Maria a crescut spectaculos, înregistrându-se cu 106% mai multe rezervări pentru acest weekend extins comparativ cu aceeași perioadă din 2021, potrivit platformei hoteliere online Travelminit.ro.

Mai mult decât atât, chiar dacă am intrat, oficial, în ultima lună a sezonului estival tradițional, turiștii trebuie să știe că încă mai sunt disponibilități la unitățile de cazare din întreaga țară, inclusiv pe litoral. Hotelurile, pensiunile și casele de vacanță anunță în continuare oferte avantajoase pentru românii care vor să se bucure de un binemeritat sejur.

Cât costă un sejur și care sunt cele mai căutate destinații

În contextul raportului emis de Travelminit.ro, prețul mediu pentru o cameră dublă/noapte a crescut cu 16% în acest weekend prelungit. Mai exact, prețul mediu pentru o cameră dublă/noapte este de 254 de lei acum, în timp ce în 2021, în aceeași perioadă, prețul era de 219 lei. În ciuda scumpirii tarifelor, rezervările au crescut cu 106%, semn că românii își doresc să profite de ziua liberă de luni și de o pauză de relaxare.

De asemenea, emiterea voucherelor de vacanță a jucat un rol semnificativ în succesul acestui weekend pentru turismul intern, pentru că foarte mulți turiști le-au utilizat pentru achitarea cazării.

În ceea ce privește destinațiile alese de români, topul se prezintă în felul următor: litoralul conduce detașat, cu 27% dintre rezervări, urmat de munte (16% dintre rezervări), stațiunile balneare (14% dintre rezervări) și marile orașe (12% dintre rezervări). Cât despre unitățile de cazare alese, pensiunile au cele mai multe rezervări (38%), urmate de hoteluri (29%), vile (10%) și apartamente (8%).

În afirmaţiile sale, „Minivacanța de Sf. Maria este ultima perioadă suprasolicitată din această vară, este weekendul în care jucătorii din industria turismului turează motoarele la maximum pentru a le oferi clienților experiențele și serviciile pe care și le doresc. Avem un număr impresionant de rezervări pe platforma Travelminit.ro pentru weekendul prelungit, așa că ne bucurăm pentru faptul că românii vor în continuare să descopere țara, să își petreacă vacanțele aici.

Trebuie să menționez și faptul că cei care încă nu au reușit să își ia concediu, o pot face în următoarele săptămâni, mai ales că vor apărea numeroase promoții pentru finalul de sezon, destinațiile vor fi mai puțin aglomerate, iar prețurile la mâncare și la diferite servicii vor fi mult mai accesibile. De asemenea, vremea se anunță a fi una caldă și în septembrie, deci turiștii care își doresc un sejur la mare pot face rezervări încă de pe-acum pentru începutul de toamnă.

Mai mult decât atât, pentru că ne dorim să îi recompensăm pe cei care călătoresc în România, luna trecută am dat startul unei campanii cu un premiu special la final de sezon estival. Cei care vor rezerva între 1 iulie și 31 august o cazare pe travelminit.ro sau pe promoții.travelminit.ro au șansa de a câștiga 10.000 de lei la sfârșitul acestei veri + alte premii cool”, spune Timea Imecs-Ambrus, director de dezvoltare Travelminit.

Unde pot călători turiștii care vor să evite aglomerația

Pentru unii românii care preferă să evite destinațiile populare în acest weekend prelungit și să se bucure de liniște pot alege zonele mai retrase, adevărate comori ale României.

De exemplu, cei care iubesc muntele și natura, dar vor să evite stațiunile arhipline de pe Valea Prahovei se pot orienta către Țara Făgărașului, cu satele și peisajele sale minunate. Ținutul secuiesc este, de asemenea, o opțiune grozavă pentru cei care caută deconectarea completă.

Harghita se numără printre cele mai verzi județe ale României, astfel că cei care ajung aici în weekend se pot bucura de trasee într-un cadru natural spectaculos, de activități pline de adrenalină, dar și de o bucătărie tradițională absolut senzațională. Nu trebuie ratate nici satele săsești din zona Transilvaniei, mai ales că sunt multe opțiuni pe lângă deja cunoscutele Viscri, Biertan și Meșendorf.

Mai mult, pentru cei care caută tradiții și experiențe autentice, Criț, Saschiz și Moșna sunt câteva opțiuni excelente.

Sursa: Capital.ro