Descopera Islanda

Pamant al contrastelor, Islanda le rezerva o multime de suprize turistilor care aleg sa o viziteze. Drumetii care taie rasuflarea, plimbari pe faleza, baie in surse de apa calda in aer liber…iata principalele atractii ale Islandei.

Harpa. Complexitatea peisajelor islandeze isi gaseste reflexia in arhitectura tarii. Centrul cultural din Reykjavik, Harpa, conceput asemeni unui iceberg ireal este cel mai frumos exemplu in acest sens. Cu vitraliile sale in forma de stup de albina, luminile schimbatoare, plafoanele din oglinda, Harpa pare sa fi capturat sufletul aurorelor boreale.

Insulele Vestman. In 1979, o eruptie a inghitit o mare parte din Heimaey, principalul oras al arhipelagului, lasand o gaura vizibila in mijlocul burgului. Actualmente, natura si-a reintrat in drepturi.

Blue Lagoon. Cel mai frumos spa din lume se afla in Islanda. Extrem de frecventata de turisti, aceasta laguna de un albastru laptos, situata in mijocul unor valuri de lava le ofera turistilor o experienta de neuitat. Turistii vin aici sa faca o baie in apele sale naturale, calde dar si pentru a savura un cocktail in bazin, pentru a profita de un masaj relaxant…Mitic.

Husavik. In partea de nord a Islandei, acest sat de pescari colorat s-a autoproclamat de ceva vreme capitala mondiala a observarii balenelor. Pe langa numeroasele muzee dedicate acestor frumoase mamifere marine, mai multe companii locale le ofera turistilor posibilitatea de a se apropia de balenele cu cocoasa si de delfini.

Askja. Chiar daca nu este atat de accesibila, aceasta regiune merita sa fie vizitata. Pistele oferite pentru a ajunge la acest vulcan sunt haotice. Se traverseaza un desert mineral de lava neagra. Odata ajuns aici, peisajul iti va taia respiratia. In inima caldeira se afla un lac si un crater in care turistii pot face baie. Memorabil.

Parcul national Snæfellsjökull.La aproximativ 2 ore distanta de Reykjavik, situat in capatul peninsulei Snæfellsnes, parcul national adaposteste ghetarul Snæfellsjökull unde incepe romanul lui Jules Verne, Calatorie spre Centrul Pamantului. In mijlocul unei naturi intacte, profita de numeroasele ocazii pentru a face o drumetie: poteci de-a lungul litoralului, plimbari in satele de pescari si drumetii in regiuni izolate.

Sursa foto: calator365.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata