Descopera Istanbul altfel

Ah, Istanbul…cel mai mare oras din Turcia radiaza dincolo de granitele tarii. Pe vremuri, rand pe rand capitala Imperiului Bizantin, Roman si Otoman, Istanbul traieste intre Orient si Occident si dispune de o energie care ii fascineaza pe turistii din intreaga lume. Aici, te vei minuna in fata Bosforului, numeroasele sale piete si moschei, te vei lasa sedus de cartierul sau istoric, Sultanahmet…daca iti doresti un sejur cu adevarat unic, am pregatit pentru tine cateva din cele mai insolite locuri din Istanbul, locuri pe care nu toti se gandesc sa le viziteze in timpul unui sejur.

Un tur al Asiei. Stiai ca orasul Istanbul este situat intre Europa si Asia si este suficient sa iei un vapor pentru a ajunge pe malul asiatic al Istanbulului, via Bosfor? Modernul cartier Moda, cartierul mai autentic Uskudar, piata Kadikoy…exista atatea locuri de descoperit. Nu rata gara Haydarpasa si magnificele sale decoruri interioare.

Viziteaza unul din pasajele secrete din Istanbul. Chiar daca magazinele si monumentele de vizitat sunt numeroase pe strada Istikal, cea mai celebra strada comerciala din Istanbul, trebuie sa descoperi neaparat pasajele subterane care se juxtapun. Pasajele Pera, Galata sau Stamboul…admira minunile arhitecturale din Istanbul.

Din subtaranele orasului la Cisterna Bazilica. In momentul in care vorbim despre arhitectura, exista un monument in Istanbul ce trebuie neaparat vizitat, Cisterna Bazilica. In apropiere de Bazilica Sf. Sofia, Cisterna Bazilica este una din cele mai populare atractii din Istanbul. Bazilica Cisterna sau Palatul Scufundat reprezinta un imens rezervor de apa care alimenta Constantinopolul.

Descopera hotelurile insolite din Istanbul. Bineinteles, lista atractiilor insolite din Istanbul este extrem de lunga insa nu este imposibil sa le vizitezi pe toate in timpul unui sejur. Mama Shelter este un hotel extrem de colorat, Sirckeci Mansion este un hotel pur si simplu fermecator iar hotelul Emperess Zoe, situat in imediata apropiere a vestigiilor unui vechi hammam si fantanile sale situate intr-o gradina frumoasa sunt doar cateva din hotelurile insolite din Istanbul.

Descopera un spectacol al dervisilor. Un spectacol ce nu trebuie ratat. Asistand la un dans al dervisilor este ceva fascinant, hipnotizant…doua din locurile in care poti asista la un astfel de spectacol sunt Centrul Cultural Silivripaki sau Centrul Cultural Hodjapasha.

Sursa foto: bbc.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata