Destinaţia turistică preferată în 2014 nu mai este Paris, ci Istanbul

Destinaţia turistică preferată în 2014 nu mai este Parisul, capitala franceză fiind detronată de Istanbul, potrivit clasamentului stabilit de site-ul de călătorii Trip Advisor, preluat de 20minutes.fr.

Metropola turcă, fostă capitală a Imperiului Otoman, ştie cum să atragă turiştii, plasându-se în clasament înaintea Londrei şi a Romei. ‘Clasamentul se bazează pe aprecierea celor care călătoresc din lumea întreagă. Istanbulul nu este o destinaţie necunoscută pentru francezi, însă este mai exotică pentru chinezi sau americani’, spune Artine Meckertichian, purtător de cuvânt al Trip Advisor în Franţa.

De fapt, exotismul pare a fi unul din elementele de care beneficiază unele din oraşele aflate pe primele 25 de locuri: Hanoi ocupă locul al 8-lea, Budapesta, al 21-lea, iar Lisabona al 23-lea. Oraşul marocan Marrakech ocupă poziţia a şasea, făcând un salt de 13 locuri faţă de clasamentul de anul trecut. Dintre metropolele care constituie destinaţii turistice tradiţionale, New York ocupă locul al 12-lea, Paris, al şaptelea, iar Berlin al 11-lea.

Top 10 destinaţii turistice preferate în 2014, realizat de Tripe Advisor, cuprinde, în ordine, Istanbul, Roma, Londra, Beijing, Praga, Marrakech, Paris, Hanoi, Siem Reap (Cambodgia) şi Shanghai. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata