Destinaţii europene pentru sărbătorile de iarnă

Multe orașe, mari și mici, suferă transformări semnificative cu ocazia sărbătorilor de iarnă, devenind și mai atractive pentru turiști.

Cei care petrec vacanțele de Crăciun și Anul Nou departe de casă au ocazia să schimbe aerul, să descopere alte obiceiuri și să mănânce altceva decât lucrurile cu care sunt obișnuiți.

Site-ul 20minutes.fr propune patru destinații europene, care nu necesită transport la celălalt capăt al lumii și care oferă cel mai frumos mod de a încheia anul 2015.

Primul oraș recomandat este Budapesta, unde târguri de Crăciun sunt amenajate la tot pasul.

În jurul castelului Vajdahunyad se amenajează în timpul sărbătorilor cel mai mare patinoar în aer liber din Europa, de peste 12.000 de metri pătrați. Târgurile de Crăciun sunt presărate aproape în tot orașul vechi. La cele din piața Vorosmarty și din apropierea bisericii Sfântul Ștefan doar meșteri locali își pot vinde produsele.

Capitala Cehiei, Praga, este fără îndoială unul din cele mai feerice orașe europene, unde Crăciunul și Anul Nou au o strălucire aparte.

În oraș există zeci de târguri de Crăciun, în piaţa Venceslas, în jurul Namesti Republiky sau în Havelska Trziste…Cel mai frumos este însă cel amenajat în piaţa Orașului Vechi, sub un brad gigantic. Oamenii de plimbă și se delectează cu bunătăţile din piaţă: brioșe, turtă dulce sau lichior de miere, dar și produse de artizanat tipice, cum ar fi marionetele, jucăriile de lemn sau bijuteriile de granat.

Orașul Porto constituie recomandarea site-ului 20minutes.fr pentru petrecerea Revelionului fiindcă în Portugalia noaptea de Anul Nou este sinonimă cu distracţia maximă.

Ca și Lisabona, Porto promite în fiecare an un spectacol de artificii deosebit de câteva minute. În cartierul Ribeira sau pe malurile fluviului Douro este ce mai electrizantă atmosferă înainte de ora 12 noaptea. Este și cel mai bun moment de a profita de specialitatea orașului, dar cu moderaţie: vinul de Porto.

Veneţia, cetatea dogilor, nu este numai o destinaţie estivală, ci un oraș plin de atracţii și iarna, mai puţin plin decât vara, așa încât cei prezenţi se pot bucura de tradiţii nestingheriţi.

În afară de târgurile de Crăciun care se prelungesc și de Anul Nou și tipurile de patiserie tipice, turiștii se pot bucura de trecerea dintre ani și ascultând un concert clasic într-una din numeroasele biserici veneţiene. În pieţele San Marco și Ferretto se organizează în 31 decembrie multe evenimente, printre chioșcurile cu tot felul de atracţii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata