Destinaţii franceze recomandate de Sfântul Valentin

Cei care doresc să marcheze în acest an cum se cuvine Sfântul Valentin ştiu că sărbătoarea cade într-o duminică, aşa încât îndrăgostiţii pot pleca în doi în weekend. Site-ul lifestyle.boursorama.com recomandă cinci destinaţii din Franţa unde perechile pot petrece momente memorabile.

Chiar dacă nu se face surf la 14 februarie, Țara Bascilor oferă un compromis agreabil între mare şi munte. În regiune se găsesc plaje magnifice şi oraşe plăcute, cum ar fi Bayonne (istoric) sau Biarritz (staţiune balneară cu un hotel mare şi un cazino). Tot în Țara Bascilor există şi sate de care turiştii îşi vor aminti multă vreme, cum ar fi Espelette. Site-ul recomandă însă „Camera Dragostei” de la Anglet, care ar corespunde perfect unui weekend romantic.

A doua destinaţie recomandată este localitatea Etretat, din Normandia, aflată între falezele de calcar alb şi plajele pline cu turişti vara. Fostul sat de pescari nu a devenit degeaba muza unor mari artişti precum Claude Monet sau Gustave Courbet. După o şedinţă de shopping în Piaţa Veche, îndrăgostiţii se pot plimba pe faleză şi admira apusul soarelui.

Ceva mai departe de Etretat, promontoriul Courtine oferă o panoramă minunată, dar este mult mai puţin cunoscut vizitatorilor. Prin urmare, este locul ideal pentru un tete-a-tete între îndrăgostiţi.

O altă alegere pentru a petrece un frumos Sfânt Valentin este oraşul Annecy, denumit şi „Veneţia Alpilor”, cu străzi colorate şi plimbări de-a lungul canalului Thiou şi pe faimosul Pod al Dragostei. Foarte potrivită de Sfântul Valentin este şi o vizită la Observatorul Midi-Pyrenees, de unde poate fi privit cerul plin de stele.

În inima Pirineilor, Pic du Midi oferă o panoramă excepţională de la aproape 3.000 de metri înălţime. Spectacolul hivernal lasă turiştii fără cuvinte, cu vedere spre vârfuri acoperite de zăpadă şi un apus de soare unic.

Ultima recomandare a site-ului lifestyle.boursorama.com este o noapte petrecută într-un loc insolit, în afara zonei de confort obişnuite. Un astfel de loc se găseşte în Provence. Îndrăgostiţii care vor să stea într-un hotel atipic pot opta pentru o căsuţă în copac pentru un balon transparent. O astfel de cazare se găseşte în zona localităţii Aubagne, aproape de Marsilia. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata