Destinaţii pentru o călătorie în timp

Castelul Trakai, Lituania

Pasionații de călătorii pot da o fugă până la Londra sau Roma pentru a-și petrece vacanța și a parcurge file de istorie, dar pot vizita și locuri care nu întruchipează tipica destinație turistică plină de oameni. The Huffington Post propune 15 astfel de locuri, de la orașe cu încântătoare piețe medievale la impresionante castele, care oferă o lecție de istorie și nu sunt sufocate de turiști.

Castelul Trakai din Lituania se ridică pe o insulă a lacului Galve. Lucrările de construcție au început în secolul al XIV-lea, sub domnia lui Kestutis, și au fost completate în 1409, în timpul domniei lui Vytautas cel Mare. Localitatea Trakai a fost unul dintre principalele centre ale Marelui Ducat al Lituaniei, iar castelul a avut o mare importanță strategică.

Bath, încântător oraș din comitatul Somerset, regiunea South West England, este renumit pentru băile sale construite de romani pentru a se bucura de apele termale din regiune. Un sejur în Marea Britanie nu ar fi complet fără o vizită la Bath, potrivit site-ului visitbath.co.uk.

Înscris în 1987 de UNESCO pe lista Patrimoniului Mondial, orașul Bath deține unele dintre cele mai frumoase tezaure de arhitectură din Europa, printre care Băile Romane și superba construcție Royal Crescent. Vizitatorii pot profita, de asemenea, de sursa de apă termală în interiorul complexului Thermae Bath Spa.

Bruges, oraș din Belgia, Capitală Culturală Europeană în 2002, este cunoscut pentru arhitectura sa gotică. Centrul istoric al orașului, bine păstrat, a fost inclus de UNESCO pe lista Patrimoniului Mondial, în anul 2000. I se mai spune ‘Veneția Nordului’ — nume dat și altor orașe din nordul Europei, printre care Amsterdam și Stockholm — datorită numeroaselor sale canale. ‘Quai du Rosaire’ (Rozenhoedkaai) oferă un spectacol unic. Numele acestui chei vine de la faptul că, în Evul Mediu, aici se vindeau rozarii, potrivit site-ului visiterbruges.com.

Pingyao, construit în secolul al XIV-lea, este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat pentru a învăța mai multe despre istoria Chinei antice. Centrul său vechi istoric a fost înscris de UNESCO, în 1997, pe lista Patrimoniului Mondial. Ilustrează evoluția stilurilor în materie de arhitectură și urbanism în China imperială de-a lungul a cinci secole, potrivit site-ului unesco.org. Impunătoarele construcții legate de activitatea bancară sunt deosebit de interesante și amintesc că Pingyao a fost cel mai mare centru bancar din întreaga Chină în secolul al XIX-lea și la începutul secolului al XX-lea.

Bernkastel-Kues, oraș din landul german Renania-Palatinat, este situat pe cursul râului Mosela. Este locul de naștere al învățatului german Nicolaus Cusanus (1401-1464), numele latinizat al lui Nikolaus von Kues (Cusa), filosof, teolog, astronom, matematician. Bernkastel a primit ‘statutul de oraș’ în anul 1291, iar magnifica sa piață medievală există și astăzi. Centrul medieval găzduiește Târgul de Crăciun.

York este un oraș fortificat din regiunea Yorkshire and the Humber. Legenda spune că York mirosea destul de urât în Evul Mediu. Astăzi, orașul este gata să-și primească vizitatorii în magnifica sa catedrală gotică York Minster. Considerată cea mai frumoasă catedrală din Anglia, York Minster este celebră pentru vitraliile sale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata