Dificultăţi la trecerea frontierei de nord a Greciei

Punctele de trecere a frontierei din nordul Greciei sunt, în continuare, afectate de măsurile de protest declanşate de fermieri, atenţionează miercuri (27 ianuarie 2010) Ministerul Afacerilor Externe.

MAE atrage atenţia asupra intensificării protestelor fermierilor din prefectura Serres, care acţionează şi în direcţia blocării drumurilor regionale din Republica Elenă.
Astfel, punctul de frontieră Promahonas este închis pentru toate tipurile de autovehicule, inclusiv pentru autoturisme.
La punctul de frontieră Exohi circulaţia este închisă total până la ora 17.00. Din informaţiile transmise de autorităţile elene, circulaţia prin acest punct de frontieră urmează a fi deschisă la ora 17.00 pentru autoturisme şi abia de la ora 21.00 pentru celelalte tipuri de mijloace de transport.

Citeste si:  Actriţa franceză Marie Dubois a decedat

La punctul de frontieră Evzoni trecerea este deschisă în acest moment, dar există riscul să fie închisă în jurul prânzului. Punctul de frontieră Doirani, din prefectura Kilkis, este închis, urmând a se deschide cu intermitenţe, la intervale de timp neregulate. La punctul de trecere a frontierei Ormenio graniţa este deschisă în acest moment, dar urmează a se închide două ore în jurul prânzului şi două ore în cursul serii, fără a fi comunicate exact orele.

Punctul de frontieră Kipi Evros este deschis, dar se înregistrează dificultăţi la tranzit. MAE precizează că situaţia din punctele de frontieră din nordul Greciei se poate modifica de la o oră la alta. Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Mihail Dumitru, şi omologul său bulgar, Miroslav Naidenov, au trimis Comisiei Europene o scrisoare comună referitoare la blocarea graniţei bulgaro-elene.
Ei au insistat să fie depuse eforturi ca să se revină cât mai repede la normal şi amintesc că România şi Bulgaria au suferit pierderi semnificative din cauza protestelor fermierilor eleni din anul 2009.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner