Două hoteluri din Băile Herculane, scoase la licitaţie

18

Hotelul Roman de doua stele si hotelul Afrodita, in prezent inchis, din statiunea balneara Baile Herculane aflata in judetul Caras-Severin, vor fi scoase la vanzare printr-o licitatie ce va avea loc pe 14 mai, din cauza datoriilor acumulate la stat de actionarul lor.

.
„Decizia de vanzare a celor doua hoteluri a fost luata de Directia de Finante din Caras-Severin. Cele doua hoteluri apartin societatii Hercules, unde actionar este firma Argirom (controlata de omul de afaceri Iosif Armas, n.r.). Datoriile SC Hercules sunt de 2,5 milioane euro catre bugetul de stat, care s-au strans in ultimii cinci ani, nu au platit taxe, TVA, impozite„, a declarat pentru NewsIn primarul orasului-statiune, Nicusor Vasilescu.

Acesta a precizat ca pentru hotelul Roman pretul de pornire este de 11 milioane lei, iar pentru hotelul Afrodita licitatia va porni de la aproximativ 8,2 milioane lei.

„Daca nu se prezinta nimeni, Ministerul Finantelor Publice va anunta imediat o alta licitatie”, a adaugat primarul din Baile Herculane, Nicusor Vasilescu.

Unitatile de cazare din Baile Herculane, care erau in posesia statului, au fost privatizate in august 2001, in perioada in care ministru al turismului era Dan Matei Agathon. In prezent, in statiune nu mai exista hoteluri cu capital de stat.

Toate unitatile de cazare care au apartinut intreprinderilor de stat (fosta Intreprindere Balneara si de Turism Herculane – IBTH si Uniunea Generala a Sindicatelor din Romania- UGSR) sunt acum in proprietatea Hercules Argirom Group (detinuta de omul de afaceri Iosif Armas) si SC Sind Romania SRL, informează Ziare.com.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News