Drumetie in cele mai frumose regiuni din Italia

3

Italia este o tara apreciata pentru orase precum Florenta, Venetia sau Roma, aceste orase fermecatoare fiind vizitate an de an de numerosi turisti. Insa Italia inseamna si regiuni frumoase, sate idilice si trasee pentru drumetii. Iti doresti sa descoperi Italia altfel? Pune-ti o incaltaminte speciala pentru drumetii, ia-ti rucsacul si porneste in descoperirea celor mai frumoase regiuni din Italia.

Cinque Terre. Un loc pe care nu trebuie sa il ratezi sub nicio forma in timpul unei calatorii in Italia. Clasata in patrimoniul Unesco, regiune Cinque Terre este alcatuita din satele Monterosso, Manarola, Corniglia, Vernazza si Riomaggiore. Trecerea de la un sat la altul se face traversand sate pitoresti, locul ideal pentru o drumetie. Podgorii, mare, stanci, ai posibilitatea de a admira peisaje variate in timpul unei drumetii.

Apulia. Regiune din Italia situata in partea de sud, la est de Napoli, Apulia este un loc ideal de descoperit in timpul unei calatorii in Italia. Imprumuta drumul pelerinilor pentru a descoperi bogatiile acestei regiuni. Paduri, manastiri benedictine, sate idilice, orase cocotate pe stanci, munti, Apulia este o regiune din Italia pur si simplu fermecatoare.

Venetia. Bine ai venit in Venetia. Ai posibilitatea de a descoperi aceasta regiune de exceptie in timpul unei calatorii urbane. Sa parasim marile spatii pentru a descoperi o alta fata a tarii. Vei avea posibilitatea de a traversa strazile Venetiei si de a descoperi aceasta regiune din Italia ajungand la Murano, Burano sau Torcello.

Sardinia. O alta regiune din Italia care se poate descoperi in timpul unei drumetii este Sardinia. Opteaza pentru trekking la Selvaggio Blu, un traseu pentru drumetii reputat datorita peisajelor care taie rasuflarea. Aici, panorama asupra Mediteranei este superba, profita de plajele si golfurile paradisiace.

Dolomiti. Acest masiv din Italia, una din cele mai frumoase regiuni ale tarii este inscris in patrimoniul Unesco si are o inaltime de 3343 de metri, perfect pentru o drumetie. Nu uita de incaltamintea pentru drumetii deoarece aici pantele sunt abrupte. Vei avea ocazia de a face o ascesiune pe muntele Crot si sa descoperi lacul Misurina sau lacul glaciar Sorapis.

Sursa foto: paralela45.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata