Dubai Mall, cel mai mare complex din lume dedicat cumpărăturilor

15

Situat în Dubai, centrul financiar și cel mai mare oraș al Emiratelor Arabe Unite, Dubai Mall este cel mai mare complex din lume dedicat cumpărăturilor, dar și distracției, potrivit Guinness World Records 2013.

Una dintre cele mai vizitate atracții turistice a Dubaiului, cu peste 80 de milioane de vizitatori în 2014, potrivit site-ului oficial www.thedubaimall.com, cel mai mare shopping-mall din lume face parte din complexul Downtown Dubai. Cu o suprafață de 548.127 mp, Dubai Mall are peste 1.200 de magazine, 200 de restaurante și baruri, precum și 14.000 de locuri de parcare.

Aici sunt prezente cele mai faimoase brand-uri de renume internațional, dar se află și nume locale, astfel încât și cel mai exigent client va fi mulțumit. Se pot cumpăra de la articole de îmbrăcăminte, bijuterii tradiționale și obiecte de artizanat până la produse alimentare dintre cele mai diverse și sofisticate.

Lucrările de construcție au început în 2004, Dubai Mall fiind inaugurat la 4 noiembrie 2008.

În cadrul Dubai Mall există un patinoar de dimensiuni uriașe ”Dubai Ice Rink” și un acvariu impresionant ”Dubai Aquarium and Underwater Zoo”, care atrage numeroși vizitatori. Bazinul acvariului este unul dintre cele mai mari din lume, cu o capacitate de 10 milioane de litri de apă, și are o lungime de 51 m, o adâncime de 20 m și 11 m înălțime, potrivit www.thedubaiaquarium.com.

Aici trăiesc peste 33.000 de viețuitoare marine, din peste 140 de specii, printre care rechini și diavoli de mare. Acvariul este străbătut de un tunel lung de 48 m, care oferă vizitatorilor o vizualizare aproape perfectă la 270 de grade, la 11 m sub bazin.

Un alt loc creat special pentru copii, este ”KidZania”, un centru de divertisment și educație interactivă, unde cei mici experimentează lumea adulților, jucând diverse roluri. Aceștia pot alege să fie chirurgi, actori, pompieri, piloți, prezentatori de televiziune, fotografi, bucătari, ingineri, designeri sau mecanici.

Tot aici se află și SEGA Republic, un parc de distracții dezvoltat în asociere cu compania japoneză SEGA Corporation, unul dintre liderii mondiali în divertisment. Parcul dispune de 14 atracții tematice și peste 170 de jocuri, de la simulatoare de mișcare de ultimă generație la experiențe virtuale de neuitat. De asemenea, 22 de ecrane de cinema sunt reunite sub numele de ”Reel Cinema Megaplex” cu o capacitate totală de 2.800 de locuri.

Mall-ul se află, datorită poziției sale în cadrul complexului Downtown Dubai, în apropiere de alte obiective turistice, precum faimosul Burj Khalifa. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata