Dublin, orasul tuturor culorilor

Destinatie cosmopolita, culturala si festiva, Dublin este un oras ideal pentru un sejur de un weekeend. Orasul care a vazut nasterea grupului muzical U2 ofera o vasta paleta culturala, bogata si interesanta. Daca esti in cautarea principalelor atractii ale orasului Dublin, acest articol este ideal pentru tine.

Trinity College, de neratat. Nu putem vizita orasul Dublin si sa neglijam magnifica si cea mai mare universitate din Irlanda, fondata in 1952. Trinity College adaposteste Old Library care protejeaza vechile manuscrise si cartile rare precum celebra Book of Kells, capodopera realizata de catre calugarii celtici si martora artei medievale a secolului IX.

Temple Bar. Loc al culturii alternative, Temple Bar este un cartier central, modern, ideal pentru pasarile de noapte. Aici se afla cele mai cunoscute si mai apreciate baruri din Dublin printre care Temple Bar Club. Poate pentru unii acest cartier este mult prea turistic insa Temple Bar ramane una din atractiile majore din Dublin.

Viziteaza distileriile. Inca nu ai avut ocazia sa vizitezi Irlanda insa stii deja ca Guiness este o traditie aici. Cea mai cunoscuta din numeroasele distilerii din Dublin este Guiness Storehouse, din varful careia turistii au posibilitatea de a observa orasul la 360 de grade. Descopera primele depozite de fabricare a berii transformate azi in muzeu dar si istoria lui Arthur James Guiness, fondatorul braseriei. Daca esti mai degraba amator de whisky irlandez, nu de bere atunci poti vizita distileria The Old Jameson dedicata producerii celei mai cunoscute marci de whisky.

Cauta portile georgiene din Dublin. Portile georgiene reprezinta un simbol puternic al orasului. Colorate, dispunand de vitralii superbe, aceste porti beneficiaza de un stil arhitectural raspandit in intreaga tara, stilul georgian.

O vizita insolita la inchisoarea Kilmainhan. Insolita si stranie, vizitarea inchisorii Kilmainhan este extrem de interesanta. Inchisoarea a adapostit unii din cei mai periculosi criminali din Irlanda dar si numerosi rebeli irlandezi. A fost in functiune pana in anul 1924 si a fost restaurata incepand cu anul 1960 dupa mai multi ani de abandon.

Catedrala St.Patrick este una din cele mai mari din Irlanda si este un monument eblematic al orasului. Datorita arhitecturii sale gotice catedrala este pur si simplu exceptionala.

Sursa foto: ireland.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata