Elena Udrea vrea o linie de croazieră între Constanţa şi insulele greceşti

România incearca sa se repozitioneze pe piata mondiala a turismului si sa adopte masuri de contracarare a crizei, a spus Elena Udrea, ministrul turismului, cu ocazia intâlnirii cu Ioannis Kofinis, presedintele Organizatiei de Turism a Greciei (OTG).

Potrivit Elenei Udrea, in discutiile purtate s-a conturat faptul ca de mare interes si cu reale perspective de dezvoltare este parteneriatul de colaborare a tarilor cu legatura la Marea Neagra, in proiecte comune de promovare, dar si pentru crearea unor produse turistice comune, o varianta fiind chiar deschiderea unei linii de croaziera intre Portul Constanta si insulele grecesti.

“România si Grecia ofera un produs turistic asemanator, daca ne gândim la turismul litoral, cel religios si cultural, a apreciat ministrul român.

În aceasta ordine de idei, exemplul Greciei este unul de urmat si am discutat despre modalitatile de promovare a destinatiilor si produselor turistice, in conditiile in care statul elen obtine din turism 20% din PIB, iar anul acesta a alocat pentru promovarea destinatiilor turistice 115 milioane de euro, in vreme ce Ministerul Turismului din România are la dispozitie doar 10 milioane de euro”, a declarat sâmbata, pe esplanada din Mamaia, ministrul Elena Udrea.

La sfârsitul intâlnirii de lucru, cele doua oficialitati au scos in evidenta viziunea comuna de colaborare pentru dezvoltarea unei piete comune a turismului in zona Marii Negre, dar si pentru acordarea de consultanta, in vederea imbunatatirii cadrului legislativ si reglementarilor din legislatia româneasca.

“Ma bucur sa-l am oaspete pe presedintele OTG, Ioannis Kofinis” spus ministrul român al turismului, care a mai precizat ca in cadrul discutiilor purtate cu Ioannis Kofinis a solicitat sprijin pentru adaptarea reglementarilor legislative românesti, din domeniul turismului.

La rândul sau, presedintele OTG, Ioannis Kofinis, a multumit pentru oportunitatea acordata de a vizita România, amintind ca o baza buna pentru lansarea colaborarii intre cele doua state o constituie chiar demersurile pe care le face Ministerul Dezvoltarii Turismului din Grecia, pentru infiintarea la Atena, in scurt timp, a Biroului pentru colaborare in domeniul turismului al tarilor din bazinul Marii Negre.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata