Estimări pentru sezonul turistic de iarnă 2009-2010

19

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism estimeaza, pentru perioada sarbatorilor de iarna, o scadere de cel mult 10%%, fata de anul precedent, a circulatiei turistilor, a precizat joi (12 noiembrie 2009), intr-o conferinta de presa, Corina Martin, pre sedinte ANAT.

Conform ANAT, este posibil ca aceasta scadere sa fie si mai mica, tinând cont ca intr-un an de criza multi turisti vor rezerva (desi nu este recomandat) last-minute.
“Deci este pentru prima oara de când a izbucnit criza când inregistram o scadere mult mai mica, ceea ce constituie o sursa de optimism pentru evolutia anului viitor”, precizeaza Corina Martin.

Pâna la ora actuala, cel mai bine s-au vândut destinatiile exotice si pachetele turistice cu preturi mici si medii la pensiuni si hoteluri montane din România, Austria si Bulgaria. Pachetele turistice atât de Revelion, cât si pentru tot sezonul de iarna, costa in medie cu 15% mai putin fata de cele de anul trecut pentru destinatiile românesti, iar pentru cele externe scaderile sunt de pâna la 20% – 25%.

Au crescut vânzarile pentru pensiuni rurale, prin agentiile de turism. Conform datelor ANAT, Austria ramâne si in ace st an cea mai cautata destinatie de iarna de catre români. Majoritatea turistilor români merg in Austria cu automobilul propriu, insa in acest an sunt operate mai multe zboruri, inclusiv in regim charter, catre Viena si Salzburg. Se observa o crestere a interesului pentru statiunile de schi din Bulgaria, Slovacia, Slovenia si Franta.

Agentiile de turism, membre ANAT, au inceput, deja, sa promoveze oferte speciale de iarna, majoritatea referindu-se la bonusuri si reduceri, dar si la reduceri sau gratuitati la cazare si uneori si la servicii de masa pentru copiii de pâna la 10 ani care se cazeaza impreuna cu parintii. De asemenea, toate ofertele beneficiaza si de optiunea de inscrieri timpurii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata