Faleza din Eforie Sud s-a surpat, în plin sezon estival

Faleza staţiunii Eforie Sud s-a prăbuşit pe o lungime de aproximativ o sută de metri, pe plajă, în zona restaurantului Splendid Beach, cel mai probabil din cauza infiltraţiilor de apă din sol.

Potrivit primarului oraşului Eforie, Ovidiu Brăiloiu, alunecarea de teren a antrenat zeci de tone de pământ ce s-au prăbuşit spre plajă, fără a se înregistra victime.

„Noi punem această nouă surpare a falezei pe seama unor infiltraţii de la conductele de distribuţie a apei potabile, aflate chiar în apropiere, dar şi pe fragilitatea falezelor, fiind înregistrate astfel de prăbuşiri periculoase, de-a lungul timpului, atât în Eforie Sud, cât şi în Eforie Nord, chiar şi în condiţiile în care, în prezent, Administraţia Bazinală de Ape Dobrogea Litoral (ABADL) a început lucrări de reabilitare, cu fonduri de la bugetul de stat.

Pentru a preveni, însă, alte incidente mai grave am suspendat circulaţia autovehiculelor pe esplanada falezei, chiar dacă acest lucru constituie un mare disconfort acum, în plin sezon estival”, a declarat Ovidiu Brăiloiu.

La rândul său, responsabilul de comunicare al ABADL, Cătălin Anton, a precizat că se lucrează chiar în zona respectivă încă din 2009, dar, pentru că fondurile de consolidare a falezei sunt asigurate de la bugetul de stat, lucrările sunt realizate sporadic, în funcţie disponibilităţile bugetare.

„Licitaţia pentru firma care se ocupă de reamenajarea falezelor din Eforie a fost organizată încă din 2007, iar lucrările propriu – zise au început de anul trecut. Situaţia prăbuşirii acestor faleze este mai veche, de aproximativ 10 ani, fiind vorba despre un proces natural de eroziune. Noi încercăm acum să consolidăm aceste faleze, dar banii pentru refacere vin de la bugetul de stat, iar lucrările sunt executate doar în regim de urgenţă, acolo unde situaţia este critică”, a precizat Cătălin Anton.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata