Firmele de turism sunt avertizate cu privire la rambursările vacanțelor de vară, în caz de anulări

Companiile de turism au fost avertizate că trebuie să fie gata să ramburseze banii consumatorilor, dacă vacanța este anulată de pandemia de coronavirus, în această vară.

Autoritatea pentru concurență și piețe a declarat că le-a reamintit firmelor care oferă pachete de vacanță, obligațiile lor legale.

În 2020, călătoriile anulate au dus la 23.000 de reclamații la supravegherea competiției.

CMA a declarat că a luat măsuri împotriva a cinci mari companii, care au rambursat acum un total de 200 de milioane de lire sterline.

Printre acestea se numărau Tui, despre care câinele de pază a spus că s-a angajat acum să ofere informații mai clare despre rambursări în avans.

Celelalte au fost Teletext Holidays, LoveHolidays, Lastminute.com și Virgin Holidays.
Guvernul Marii Britanii a declarat că oamenii pot călători din nou în străinătate începând cu 17 mai, dar destinațiile vor fi clasificate pentru siguranță în cadrul unui sistem tip semafor și există temeri că statutul lor s-ar putea schimba în mod neașteptat.

„Facem apel la companiile de turism care oferă pachete de vacanță, pentru ca procesul de rambursare să fie mai puțin complicat în viitor”, a declarat directorul executiv al CMA, Andrea Coscelli.

„Ne așteptăm ca toate firmele să ofere opțiuni clare de anulare și vom lua în considerare măsurile adecvate, dacă vedem că, companiile vor încălca legea prin refuzarea sau întârzierea rambursărilor, în această vară.”
Conform regulilor pachetelor de vacanță, vacanțele anulate trebuie rambursate în termen de 14 zile, iar clienților trebuie să li se ofere o rambursare, nu doar o notă de credit.

De la începutul pandemiei, mulți oameni s-au confruntat cu anulări de ultimă oră ale zborurilor și ale concediilor, deoarece au fost impuse restricții de călătorie.

Unii au fost de acord să-și amâne concediul pentru o dată ulterioară și au acceptat note de credit, dar alții și-au dorit banii înapoi a fost dificil să primească rambursări.
Oamenii vor putea călători din nou pentru petrecerea timpului liber de luni, dar sărbătorile către majoritatea destinațiilor necesită o perioadă de carantină, atunci când turiștii se întorc acasă.

Portugalia este principala destinație de vacanță aflată în prezent pe „lista verde”, însă industria turismului este îngrijorată de faptul că țările ar putea fi adăugate sau retrase cu scurt timp înainte.

Guvernul a sfătuit să nu călătorească în timp liber în țările cu „lista de chihlimbar”, însă Tui și EasyJet intenționează să ofere vacanțe unor destinații.
O purtătoare de cuvânt a EasyJet Holidays a declarat: „Recunoaștem că mulți dintre clienții noștri doresc în continuare ca vacanțele lor să meargă mai departe, așa că pentru lista „chihlimbar” destinațiile în care vacanțele pot fi savurate în condiții de siguranță și legal, care nu au avertismente „toate, dar esențiale” și în cazul în care nu există cerințe de carantină la destinație, oferim flexibilitate și alegere, astfel încât clienții să se poată hotărî cu privire la vacanța lor. ”

Ea a adăugat că EasyJet nu va opera nicio vacanță către destinații de pe lista „roșie”.

Miercuri, agentul de turism online On The Beach a declarat că a încetat să mai vândă vacanțe pentru această vară din cauza incertitudinii Covid.

Directorul executiv, Simon Cooper, a declarat pentru BBC că mulți viitori călători fuseseră „înnebuniți de experiența” din vara anului 2020, când multe sărbători rezervate nu au avut loc din cauza schimbării restricțiilor de călătorie.

Sursa: bbc
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata