Florin Jianu: Voucherele de vacanţă vor deveni iarăşi realitate

Voucherele de vacanță vor deveni iarăși realitate, a declarat luni, 28 aprilie, la Mangalia, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism, Florin Nicolae Jianu, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții industriei din turism, precizând că deja a avut o discuție cu membrii Parlamentului.

„Tichetele, mie imi place să le spun vouchere, pentru că este o realitate modernă, voucherele de vacanță vor deveni iarăși realitate. Am avut o discuție membrii Parlamentului și am primit promisiunea că această lege va trece cât se poate de curând așa încât pentru a deveni mai pragmatici vă invit, și este o invitație deschisă, în perioada 12-16 mai să avem întâlnire cu membrii Parlamentului, cu cei care se ocupă de Comisia de Muncă, de Comisia Economică, Comisia de Finanțe pentru a discuta acest subiect, dar și alte legi care afectează domeniul turismului”, a spus Florin Jianu.

De asemenea, ministrul a enumerat și alte legi care vor fi adoptate în perioada următoare pentru a ajuta acest sector.

„Am avut deja o întâlnire cu Ministrul de Finanțe și vom construi niște proiecte de ajutor de stat. Este posibil să găsim forme de susținere a turismului prin scheme de ajutor de stat care să ofere diverse facilități pentru investiții, pentru dezvoltarea de locuri de muncă, pentru crearea de infrastructură, pentru atragerea turiștilor din alte zone. Deja am am avut o întâlnire cu Ministerul de Finanțe, iar litoral va fi unul dintre proiectele pilot unde vom aplica o astfel de schemă. Cred că foarte curând vom avea o astfel de schemă”, a spus Jianu.

Ministrul a declarat că în ultimii nu au existat scheme de ajutor de stat în turism, cu toate că acestea sunt posibile. Conform noului Regulament European, schemele de ajutor de stat nu mai au nevoie de aprobarea Comisiei Europene, fiind suficientă doar o informare.

„Începând cu luna iunie vom avea un program de locuri de muncă subvenționate. Este un program care va presupune patru proiecte europene pe Programul Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Este un program în care ministerul nostru este singurul aplicant. Prin aceste proiecte veți putea, într-un anumit număr, depinde de categoria dumneavoastră, 3-7-10, în funcție de categoria de micro-întreprindere, mică, mijlocie sau mare, să beneficiați de locuri de muncă subvenționate din bani europeni, subvenționate 100%, ceea ce înseamnă salariul angajatului și contribuțiile pe care angajatul și angajatorul le au”, a spus Jianu.

O altă măsură anunțată de ministru a fost legată de crearea de clustere în turism. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata