Foste garnizoane militare din Braşov, în circuitul turistic

O parte dintre garnizoanele militare dezafectate din ţară vor intra în circuitul turistic, printre acestea numărându-se Cetatea Aradului şi forturile din jurul Capitalei, care datează din perioada interbelică.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat marţi (30 martie 2010) la Braşov, că va fi derulat, în parteneriat cu Ministerul Apărării Naţionale, un proiect de lungă durată, ce are ca scop construirea de locuinţe sociale prin intermediul ANL pe terenurile garnizoanelor dezafectate.
Udrea a menţionat că, la nivel naţional, există o sută de mii de cereri de locuinţe ANL din partea tinerilor, iar o parte dintre acestea vor fi construite în 25 de locaţii ce vor fi puse la dispoziţie de Ministerul Apărării Naţionale.

De asemenea, ea a precizat că acest parteneriat are şi o componentă turistică. „O parte dintre garnizoanele dezafectate, cum ar fi Cetatea Aradului, vor intra în circuitul turistic. Am vorbit astăzi (marţi – n.r.) şi despre cele 43 de forturi din jurul Capitalei, din perioada interbelică, ce pot folosi turismului”, a declarat Elena Udrea, menţionând că aceste obiective există şi pe litoral.
Ministrul Dezvoltării Regionale s-a aflat, marţi, la Braşov, unde a participat la semnarea unui protocol de colaborare împreună cu Ministerul Apărării Naţionale şi Primăria Braşov în vederea construirii a 400 de locuinţe sociale în locul fostei garnizoane militare din zona Bartolomeu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata